Makron dočekao Vučića uz najviše državne počasti

 - Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je večeras u Jelisejskoj palati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne počasti i uz prisustvo Republikanske garde. 

Svijet 08.04.2024 | 20:36
Makron dočekao Vučića uz najviše državne počasti

Planirano je da dva državnika najpre održe zajedničko obraćanje, a nakon toga će uslediti razgovor u četiri oka, kao i svečana večera koju je u čast predsednika Vučića priredio francuski  predsednik.

Ovo je dvadeseti susret dvojice predsednika, a u zvaničnoj poseti Parizu, predsednik Vučić boravi na poziv francuskog predsednika Makrona.

 Uoči ovog susreta, predsednik Vučić izjavio je da će večeras sa francuskim predsednikom razgovarati o raznim temama, a pre svega o saradnji dve zemlje, kao i da će među glavnim temama biti odnos Beograda i Prištine i mogućnost prijema tzv. Kosova u Savet Evrope.

Vučić je rekao da hoće da čuje i šta će Makron reći kao domaćin i predsednik mnogo veće zemlje i jedan od najznačajnijih lidera u svetu.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mare

08.04.2024 21:11

Hahaha, bas mi je zao sto ona nasa seprtlja,CIK predsjednik, nije uz Vucica da se slika i kod Makrina, da uljepsa sliku..hahaha .

ODGOVORITE
Name

PticaSojka

09.04.2024 04:46

Misliš na CIK Šćepan Malog

Name

AR

09.04.2024 08:43

Lijepo ga docekali francuzi Sad idemo na razgovor Posle toga kuci i tamo odma na TV stanice

ODGOVORITE