Milovanović: Sve urađeno po zakonu u Trebinju

Direktor Javne ustanove "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović kaže da je u slučaju prodaje obale rijeke Trebišnjice u Trebinju sve urađeno u skladu sa zakonom i pozitivnim zakonskim propisima.

Republika Srpska 27.03.2024 | 20:04
Milovanović: Sve urađeno po zakonu u Trebinju

"Ta imovina je u vlasništvu JP Voda Srpske. Prije nego što smo ušli u javnu i transparentnu proceduru prodaje te parcele, od institucije koja je nadležna da vrši procjenu, dobili smo procjenu vrijednosti te parcele. Parcelu smo prodali na transparentan način", kaže Milovanović i dodaje da je bilo više ponuđača koji su se javili za kupovinu te parcele.

"Mi smo je prodali po cijeni koja je iznad procijenjene vrijendosti. Imamo sve sagalsnosti potrebne za to. To što neko nije pratio rad JP Voda Srpske, što ga prati ad hok i sa zakašnjenjem to je nečiji drugi problem", kazao je Milovanović u izjavi za BN TV.

Naglašava da nisu imali nikakvu obavezu da se konsultuju niti sa bilo kim, što naravno, kaže, nismo uradili.

"Tako da je sve dalje na liniji kupca koji je otkupio tu parcelu i gradske uprave u Trebinju. Što se mene lično tiče ja tu nemam nikakav problem", kazao je Milovanović, koji je kadar SNSD-a.

Njegov stranački kolega, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ima drugačije mišljenje.

Ćurić u izjavi za lokalne medije kaže da je bio iznenađen informacijama da je Javno preduzeće "Vode Srpske" prodalo zemljište u Trebinju fizičkom licu iz Modriče.

Ćurić poručuje da neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata na parcelama uz rijeku Trebišnjicu od mosta Branilaca Trebinja nizvodno,

Ističe da važeći regulacioni plan Trebinja za ovo područje predviđa izgradnju šetališta uz rijeku Trebišnjicu i privremene objekte, a time i zaštitu same rijeke.

"Tačno je da vlasnik nepokretnosti ne treba da obavijesti Grad Trebinje o prodaji u ovom slučaju zemljišta, ali je činjenica da Grad reguliše šta tu može da se gradi. Niko ne može da gradi bez saglasnosti Grada Trebinja", poručio je Ćurić.

Milovanović navodi da se gradska uprava nije interesovala i da nisu bili u obavezi da je konsultuju, jer je imovina u apsolutnom vlasništvu tada bila jedan kroz jedan JP Voda Srpske.

"Sva imovima je u vlasništvu Voda  odnosno Vlade Republike Srpske kada su opšti interesi u pitanju. Mi nismo imali nijedan slučaj gdje je Vlada Srpske bez naknada lokalnim zajednicama ili drugim republičkim institucijama neku imovinu poklanjala ili prenosila pravo svojine i vlasništva. Tako da u tom smislu da su na vrijeme reagovali svakako da smo mogli da to riješimo, ali oni su se javili tek kad smo mi sve završili kad smo potpisali ugovor i kada je taj novi vlasnik krenuo da knjiži tu imovinu na svoje", kazao je Milovanović.

Direktor preduzeća "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović bez znanja lokalnih vlasti i građana Trebinja prodao oko 12.000 m2 obale rijeke Trebišnjice Konstantinu Lazareviću iz Modriče za  1.450.000 KM, prenio je ranije portal Trebinje live.

Navodno Lazarević namjerava da na tim parcelama gradi stambeno-poslovni kompleks i da se već preko posrednika informisao o mogućnostima gradnje, ali da je dobio odbijenicu iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Lazarević sada, kako tvrdi pomenuti portal, pokušava da izdejstvuje saglasnosti preko resornog ministarstva, na šta je upozorio i Pokret za restituciju koji su takođe protiv prodaje obale Trebišnjice.

(BN) 

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Rajko

27.03.2024 20:22

Zato SNSD ne da imovinu na drzavni nivo, jer ne bi imali sta prodavati, a ovako drzavna zemlja ide ko halva.

ODGOVORITE
Name

Miloš BN

27.03.2024 21:22

Milovanovic je najveće zlo ne samo Semberije nego i Republike Srpske. Snsd Bijeljine će na izborima imati oko 10% glasova. Užaš

Name

Re

28.03.2024 10:00

Poznato je da se sve radi po zakonu. Pa i premijer to reče neki dan. A đe iskopa parcelu u Trebinju da je prodaš u Modriču vrlo je zanimljivo. Bravo majstore

Name

Snsd Bijeljina

27.03.2024 20:24

Jos jedna krimi radnja lopuže Milovanovića, grobara bijeljinskog SNSD-a! Ako, ako...Doći će đavo po svoje, Milovanoviću! Već dolazi.

ODGOVORITE
Name

Xy

27.03.2024 21:16

PO KOME SE TO ZAKONU RASPRIDAJE IMOVINA REPUBLIKE SRPSKE.PA OVIH DANA JE RASPRODANA ZEMLJA NA JAHORINI,PRODATA U TREBINJU,ISDATA NA DUGIGODISNJU KONCESIJU SUORUZI VOJINA MITROVICA,KOLIKO JE PEIJE DATO POD KONCESIJU I RASPRODATO,I SVE POD KISOBRANOM SNSD,A VRISTE NA SMITA I STRANCA KAKO NAM OTIMA IMOVINU.JEL TREBA DA SNSD POSTANE VLASNIK REPUBLIKE SRPSKE JEDAN KROZ JEDAN I DA OD OVOG NARODA NAPRAVE SLUGAMA.STA RADI OPOZICIJA,SAMO KRITIKUJE NA JAVNIM MEDIJIMA,TASTO NE DIGNE NAROD DA SE TAUSTAVI PLJACKA OD ONIH KOJI NISU DANA PROVELI NA RATISTU ZA ODBRANU REPUBLIKE SRPSKE.KAD BUDE KASNO ONDA CE SE HVATATI ZA GLAVU,A STRANCI OVO PODRZAVAJU,NJIMA ODGOVARAJU OVI NA VLASTI DA URUSE REPUBLIKU SRPSKU.

Name

Re XY

27.03.2024 22:34

Treba sto vise prodat nego sto padne sve pod sapu Sarajevu.

Name

Село на лело

27.03.2024 20:29

Е зато им смета Шмитов закон о забрани продаје земљишта управо због оваквих ствари !?

ODGOVORITE
Name

Re BANJA LUKA

27.03.2024 20:57

BAŠ TAKO. MILE DODIG PLJAČKA REPUBLIKU PREKO SEBI UCJENJENOH PEARTISKIH BANDITA. OVIM SNSD POKAZUJE DA JE NEOPHODNA ZAŠTITA SVOJINE OD STRANE OHR..... LOPOVI SE IZDALI

Name

Soko

27.03.2024 21:09

Kakvo smo mi dno dotakli kad smo poceli i zemlju rasprodavati. Od ovog Milovanovica jedino Stevandic ima odvratniju njusku. Na sta spade Srbski narod da ga ovakvi otpadnici prestavljaju i odlucuju o sudbini

ODGOVORITE
Name

Mo

27.03.2024 21:12

Gradjani da prate proceduru ida nastupaju ujedinjeni. Regulacioni planovi za pojedine dijelove grada su javni i moraju biti dostupni svim gradjanima u prostornim odjeljenjima opstine. U njma se vidi namjena planiranih objekata, spratnost, gabariti. Takodje, bilo kakva izmjena mora ici na javni uvid. Znaci, redovno da se interesuju i prate oglasne table u opstini.

ODGOVORITE
Name

Kiril

27.03.2024 21:14

Drtino jedna podmuklo bezobrazna još daješ saopstenje sram te bilo a i ovaj tvoj iz Trebinja iz voda umješan vjerovatno ma čuješ ološu OVE GODINE NA MOSTU BRANITELJA TREBINJA to ti je odma onaj most do tog placa što si ti dao drtino jedna da ti ovako kažem dpsta više nećemo trpiti više nikoga ni u Trebinju ni van Trebinja sigurni budite crvena linija za sve tajkune i iz ovog grada i sa strane radice prdekana a na mostu ćemo biti mi BORCI sigurni budite CRVENA LINIJA ZA SVU NEPRAVDU AMIN BOŽE GOTOVOOOOOOOOO

ODGOVORITE
Name

Изворна Возућа

27.03.2024 21:18

Јели рудоњи припало 90 посто а главоњи 10 посто. Зато ћуре протестује, остао је без дијела колача.

ODGOVORITE
Name

Eh tebra

27.03.2024 21:57

Bio bi red da je Miško zemljište prvo ponudio opštini.

ODGOVORITE
Name

Citam i ne vjerujem

27.03.2024 22:03

Cega su se dosjetili,da vode koje treba da upravljaju vodotocima,prodaju zemlju.Ahahahaha,to je nase i ja sam prodao.Sta je sledece osim zemlje,prodaja kilometra rijecnog toka,il jos bolje,npr.prodaja celokupnog korita reke Drineahahahaha.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

27.03.2024 23:46

Dobro je dok neosnuju preduzece "Vazduh Republike Srpske"

Name

Miško piško

28.03.2024 00:31

Kakva gnjidica, ko bi reko da će postati ovakav hohštspler! Pikumutav bio, produžena i deci kole, vrti one ključeve, kozni sako..pravi ljakse..al urnišu tu jadnu zemlju..narode svi u Njemačku na rad il socijalu..sta bilo..ne ostajte u toj rupi..

Name

JovanB

28.03.2024 00:06

Kakva lopina.

ODGOVORITE
Name

W

28.03.2024 06:00

On je sa završenim državnim fakultetom. Znači između njega i K. Vasića nema ama baš nikakve razlike. Ovdje šta god da uradiš ne valja, neko će zloupotrijebiti. Do nas je.

ODGOVORITE
Name

Otpor

28.03.2024 07:00

Samo dok odete sa vlasti onda će mo vidjeti dal je sve po zakonu bilo. Lopovi jedni!

ODGOVORITE
Name

TREBINJCI

28.03.2024 07:05

Krmak na ovome mjestu u Trebinju je kvadrat 300km a ne 120 lopove! Nece se ovde graditi dzaba je kupljeno, bacene pare 🤣🤣🤣

ODGOVORITE
Name

Nevena

28.03.2024 07:36

Zar moze priroda biti u privatnom vlasništvu?To je stvoreno Bozijom rukom,ne Dodikovom,Milovanovicevom i sl?Jos jedan apsurd,koji mafiji donosi ogroman novac

ODGOVORITE
Name

Demagogija korupcija

28.03.2024 10:13

A kakva je to nužda natjerala Vode Srpske da rasprodaju zemljište koje im je od naroda i države dato na korištenje i upravljanje..?! To bi valjalo znati. Kao što se zna da ta firma prednjači po lopovluku, korupciji i silnim zloupotrebama.

ODGOVORITE
Name

KONTROLA

28.03.2024 16:43

Svako fizičko lice koje ima u vlasništvu zemljište koje je u blizini grada je moralo provjeriti kakav je Regulacioni plan grada koga čine tri kategorije. Prva kategorija je gradsko građevinsko zemljište, druga prigradsko građevinsko zemljište i u oba slučaja je bio u obavezi da provjeri da li može prodati svoju nekretninu nekome drugom, ukoliko grad ne pokaže interesovanje za istu. U tom slučaju pravo prvenstva kupovine je grad. U treću grupu spadaju ostale nekretnine koje ne podliježu gradskom Regulacionom planu. Vrlo lako se može desiti da grad Trebinje tuži vlasnika i kupca koji nisu ispoštovali zakonsku proceduru. Tako se radi, ako želimo imati uređeno društvo, a ne privatno. Pa u kratkom roku su prekršili zakon i Petar Đokić koji je samostalno potpisao koncesiju u svom resoru, kao i Milovanović u svom resoru i odgovarali bi za zloupotrebu položaja i svjesno kršenje Zakona

ODGOVORITE