Automobili padali u rijeku, sve veći broj žrtava (VIDEO)

Velika nesreća jutros je pogodila američki grad Baltimore. Teretni brod Dali, koji je plovio rijekom Patapsco pod singapurskom zastavom, udario je u glavni most toga grada Francis Scott Key, po kojem su u tom trenutku vozili automobili. Vlasti javljaju o velikom broju žrtava. 

Svijet 26.03.2024 | 12:08
Automobili padali u rijeku, sve veći broj žrtava (VIDEO)

CNN je obavijestio da je direktor komunikacija gradske vatrogasne službe Baltimorea, Kevin Cartwright, rekao da je čak 20 ljudi i više vozila bilo u vodi. 

Spasilački timovi sa roniocima izašli su na mjesto nesreće.

Takođe je rečeno da je u vodi oko broda bilo puno dizelskog goriva i da su u to vrijeme na mostu bili građevinski radnici koji su izlijevali beton.

Portparol policije u Baltimoreu rekao je za CBS News da se “most djelomično srušio, a radnici su vjerovatno u vodi”.

Teretni brod Dali koji je plovio pod zastavom Singapura dugačak 300 metara udario u most, a bio je na putu iz Baltimorea za Colombo, Šri Lanka.

AP je objavio da se brod zapalio i potonuo.

Reuters javlja da je vlasnik broda, Synergy Marine Group, rekao da uzrok sudara nije poznat, ali da su svi članovi posade pronađeni i da nema izvještaja o povrijeđenima.

(Agencije) Foto: Printscreen/Twitter

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lav

26.03.2024 13:31

Kako siju,tako i žanju. Ko drugome jamu kopa sam u nju pada

ODGOVORITE
Name

Marko

26.03.2024 14:33

Ti koji su sijali ne žive u tom Baltimoru veće daleko iza nevidljivih zavjesa stvarne moći. A taj Baltimor je gore mjesto za život nego i jedan grad ili selo u Bosni i Hercegovini, nekad veličanstven grad a sad tuga i očaj.....

Name

Bubub

26.03.2024 15:18

Pravi pravoslavac, u vrijeme časnog posta.Mislio sam da lažu kad kažu da nas svijet ne voli.Ne voli nas, zbog takvih baksuza kao što si ti ljakse.

Name

Wuhan

26.03.2024 19:50

Karma je čudo...

ODGOVORITE
Name

Lija

27.03.2024 15:33

Milosrdni anđeo

ODGOVORITE