Nikola Kokanović optužen za ubistvo inspektora

– Nikola Kokanović (23) iz Bijeljine optužen je za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića (38) kojeg je usmrtio iz pištolja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Republika Srpska 25.03.2024 | 17:20
Nikola Kokanović optužen za ubistvo inspektora

Optužnicu protiv njega podiglo je bijeljinsko Okružno tužilaštvo koje ga tereti za krivično djelo teško ubistvo. Nikola je sin narodnog poslanika Zorana Kokanovića.

- Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv N.K. zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5) u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje - saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina.

Kokanović se tereti za ubistvo pri umišljajnim dovođenjem u opasnost još nečijeg života, za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Kokanovića terete da je inspektora Markovića usmrtio u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Džil" ispalivši u njega iz neposredne blizine dva hica u grudi. Inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti.

Prema informacijama iz istrage Kokanović je prije toga odvezao suprugu u bijeljinsku bolnicu da se porodi, a potom sa pomagačima došao u "Džil" te počinio zločin, a nakon sat mu se supruga porodila carskim rezom.

Prema prvim rezultatima istrage Kokanović i njegovi pomagači braća Deni i Bojan Savić, te Dejan Šarić došli su  u klub "Džil" kako bi potražili ubijenog inspektora i suspendovanog policajca Dalibora Bošnjakovića.

Izvor blizak istrazi nam je potvrdio da su prije kobnog ubistva Kokanović i njegovo društvo upućivali "čudne poglede" prema inspektoru i policajcu.

Prema podacima iz rješenja o određivanju pritvora Kokanović i pomagači su u klub došli po prethodnom dogovoru.  U tom prijedlogu stoji da su se sva četvorica osumnjičenih jednom vozilom kobne večeri nešto malo prije ponoći dovezli do kluba "Džil" u koji su zajedno ušli.

- Bojan i Šarić su sjeli za sto do ulaznih vrata, dok su  Kokanović i Deni otišli prema toaletu, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića. Kada su ih uočili jedan od njih im je rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu i izašli iz kluba - navodi se u tužilačkom prijedlogu za pritvor.

Dodaje se da su Marković i Bošnjaković takođe krenuli prema izlazu, a iza njihovih leđa su bili Bojan Savić i Šarić.  

- Kada je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja "crvena zastava", kalibra 7,65 milimetara. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja - piše u prijedlogu za pritvor.

Dalje se navodi da je sve to posmatrao Deni Savić, koji je krenuo u pravcu Bošnjakovića i zamahnuo desnom nogom kako bi ga udario. Kokanović, kako je navedeno u rješenju o pritvoru, nakon zločina krenuo prema podzemnoj garaži obližnje zgrade, gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu.

Ostali osumnjičeni braća Bojan i Deni Savić te Dejan Šarić, iako svjesni da mu pomažu da ne bude otkriven, uputili su se prema jednom hotelu. 

- U sporednoj ulici, gdje ih sumnjičeni trebao pokupiti, u neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili ka drugoj ulici kako bi obezbijedili prevoz za dalji bijeg - navodi se u dokumentu.

Dalje se navodi da su pomagači potom zaustavili automobil "seat" i Deni je sjeo na mjesto suvozača, a Deni je putem telefona pozvao  B.M., govoreći mu da je Kokanović ranio policajca ispred kluba, tražeći da to prenese njegovom ocu.  

Inače Nikola Kokanović ima policijski dosije i više puta je hapšen i iza sebe ima više optužnica i presuda.

(Glas Srpske

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Micko

25.03.2024 17:36

Inače Nikola Kokanović ima policijski dosije i više puta je hapšen i iza sebe ima više optužnica i presuda... Sad fino da porodica ubijenog tuzi RS, i zahtjeva da se promjene zakoni.

ODGOVORITE
Name

Ufff

25.03.2024 17:45

E sad kad bagra iz suda krene sa igricama.

ODGOVORITE
Name

Pop

25.03.2024 17:55

Za ubitstgo Policajca treba bit Dozivotna Robija. Ali da je Pravde. Ovi ce gaproglasit Ludim i osloboditi. Dodik se vadi na Ludost kud ces dalje.

ODGOVORITE
Name

Sale

25.03.2024 19:31

Ha ha ha ha... Upravo tako, druže. Ulične igrice su mala maca u odnosu na pravosudne.

Name

Konobar

25.03.2024 18:18

Narodni poslanik je konobar , pitanje je bilo kada će njegov sin nekoga ubiti .Žao mi zaista mladog inspektora.

ODGOVORITE
Name

re

25.03.2024 19:52

Narodni poslanik je bio konobar.

Name

Khj

25.03.2024 18:26

Zar je to uopšte bilo i upitno??? A, možda Višković promijeni i taj zakon, da tatini sinovi i podobni kriminalci dobiju totalni imunitet, da se ljudi ne cimaju po kojekakvim suđenjima i troše se na advokate

ODGOVORITE
Name

Igipop

25.03.2024 18:49

Tek sad podigli optuznicu, nalon skoro 6 mjeseci..Sta drugo nego čestitati, pa, kad krenu advokati dokazivati

ODGOVORITE
Name

Prika bn

25.03.2024 19:02

Ovo samo kod nas može. Zakon štiti kriminalce i lopove. Čuj kazna od do. Ubistvo sa predumišljajem, tu mora biti doživotna. Za primjer ostalima. Za krađu maksimalna kazna i oduzima mu sve što ima, pogotovo državnim službenicima. Ovako samo advokati i tužioci i naravno sudije prođu dobro.

ODGOVORITE
Name

Sve jasno

25.03.2024 19:31

Svirepo ubistvo policajca na duznosti je za doživotnu. Sve drugo ne dolazi u obzir.

ODGOVORITE
Name

Roki

25.03.2024 19:43

Sredit će njemu tata da dobije minimalnu kaznu od 10 godina a da odleži 2/3 tj.nekih malo više od 6 godina i na slobodu začas....ipak je on tatin tj. političarev sinčić ....oni su iznad zakona

ODGOVORITE
Name

Veteran

25.03.2024 19:47

Sad tek podignuta optuznica.Do sada je trebao biti i presudjen.Nije mi jasno zbog cega im je trebalo 6 mjeseci za optuznicu.

ODGOVORITE
Name

NN

25.03.2024 20:09

Sta ceka tata, zasto ne vraca mandat poslanika?

ODGOVORITE
Name

Ozna

25.03.2024 20:12

Ubistvo policajca (sluzbenog lica) je terorizam i za takve je dozivotna bez prava na pomilovanje bez obzira na nastale okolnoosti starost,bolest i njima i pedofilima

ODGOVORITE
Name

Vi Ne Znate

25.03.2024 20:39

Pa puna je "država" ovakvih razmaženih derišta ! Zamisli, svi oni nose pištolje, kao da su pripadnici "Skotland Jarda", a ne obična seljadija, čiji su se roditelji obogatili muljažama ! Svejedno , da on nije ubio ovoga čovjeka , njega bi ubila neka sirotinja , neko ga nebi mogao istrpiti !

ODGOVORITE
Name

DOSTA!!!!

25.03.2024 20:45

Dosta tatinim sinovima!!! Ubijaju ljude kao da su glineni golubovi. Maksimalna kasna zatvora za monstruma!! A sta cemo gospodjo TUZIOCE sa ostalom trojicom, koje si pustila odma iz pritvora, bahate se po gradu na na sve to si obustavila postupak protiv njih???? Da li slucajno ne idemo na ubistvo na mah da se desilo??? Posmatramo vas i pratimo sta cete uradili. Posteni radnici MUPA!!!

ODGOVORITE
Name

Bogoje

25.03.2024 20:52

Da mu matori ima imalo obraza dao bi ostavku na mjesto poslanika, ali naravno to mu ne pada na pamet. I ovaj mamlaz junior ce vjerovatno izaci za par godina iz corke zbog "lijepog ponasanja"....

ODGOVORITE
Name

Закон се мора поштовати

25.03.2024 21:00

П шта ако је син неког пишљивог посланика и инспектор је нечији отац,брат,син ,супруг доста више надобусних гована сон овог или оног јел треба да људи узимају правду у своје руке !!????

ODGOVORITE
Name

Mira

25.03.2024 21:13

Tužilaštvo u Bijeljini je korumpirano, nesposobno i pod uticajem politike, Sud je još gori, na kraju će biti da je inspektor ubio sam sebe, te da ga je Kokanović sprečavao da to uradi.

ODGOVORITE
Name

Bježanija

25.03.2024 22:03

Narode pravac Njemačka.Ubijaju vas ko glinene golubove.To što ima tu na kontinentu koji se zove Evropa nema.Bježi narode, glave spasavajte.Gore srpske spahije od turskih.

ODGOVORITE
Name

Glas razuma

26.03.2024 00:51

Ubijeni inspektor nije bio na duznosti za vrijeme obavljanja svog posla izbacivaca u klubu Jil.Mada to ne daje za pravo da se nekome oduzme zivot ali mnogo je tu stvari nejasno i mene zanima gdje su kamere kluba Jila da vidimo vise kao posmatraci ko je prvi kreno na koga ?prica se po gradu da je Markovic udario i izbacio Nikolu Kokanovicu cak prvi potegao pistolj na njega?21 vijek a kamera nema nesto tu smrdi ko tu krije istinu?

ODGOVORITE
Name

Dr

26.03.2024 07:02

Ta ista policija cuti kad je ubijen David ta ista policija cuti ne govori protiv vlasti kriminala korupcije zarad bjedne plate idu glasati i cak nagovaraju i rodbinu djecu porodicu. Sad je doslo i do njih licno. Ta ista policija se prodala !

ODGOVORITE
Name

Megud

26.03.2024 07:29

Djed i stric su mu bili policajci, uz to djed mu je bio prvi Šef Policije Brčko distrikta, a stric visokopozicionirani policijski inspektor. Ali šta to znači iskrivljenom umu....

ODGOVORITE