Žene će zauzeti važne pozicija u periodu pred nama

Aktiv žena Srpske demokratske stranke večeras je organizovao proslavu 8.marta, Međunarodnog dana žena u Bijeljini.  Mnogobrojne članice pozdravili su predsjednik SDS-a Milan Miličević i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 10.03.2024 | 21:42
Žene će zauzeti važne pozicija u periodu pred nama

- Žene u životu i politici prežive mnogobrojne turbulencije i bez obzira na to iz svega izlaze mnogo jače, tvrdi odbornik u Skupštini grada Bijeljina iz reda Srpske demokratske stranke Anka Todorović.

“Žene su u principu pristojne i odgovorne. One svojoj ulozi bilo da su odbornice, poslanice ili u nekoj drugoj funkciji, pristupaju veoma brižno i odgovorno”, kaže Todorovićeva.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin tvrdi da postoje izvjesni pomaci kada je u pitanju status žene u političkom životu naše zemlje.

“Žena u politici je neko ko nepodliježe nikakvim uticajima, nije korumpirana i ostaće dostojanstvena, boriće se za ono što misli da jesu pravi ciljevi. Dakle, žene su drugačije po svojoj prirodi od muškaraca, ali to što su drugačije ne mora da znači da su manje vrijedne, naprotiv, to je njihova velika prednost ”, dodaje Orašanin.

Aktiv žena Srpske demokratske stranke iz Bijeljine okupio je mnogobrojne članice na proslavi Međunarodnog dana žena kako bi  pokazale koliko su snažne i odvažne.

“Moramo biti svjesni toga da su ženska prava ništa manje bitna od svih drugih prava, tako da osmi mart nije samo praznik žena, nego praznik svih osvještenih ljudi i to je ono za šta ćemo se mi ubuduće boriti”, napominje Lazarevićeva.

Da su žene nezaobilazan faktor u političkom i društvenom životu Republike Srpske, potvrdila je Biljana Lukić, predsjednik Aktiva žena SDS-a RS.

“Žene Srpske demokratske stranke su od velikog značaja u našoj stranci i one će dati svoj ogroman doprinos u pobjedi SDS-a  ne samo u Bijeljini, već i u Republici Srpskoj”, tvrdi Lukićeva.

Kako bi ukazali poštovanje svim prisutnim damama proslavi Međunarodnog dana žena prisustvovali su  predsjednik Srpske demokratske stranke i gradonačelnik Bijeljine, koji poručuju:

“Žena je osnov porodice i postojanja života na planeti, žena je sve samo nije slabiji pol. Dakle, to da je slabiji pol, mi kao Srpska demokratska stranka ne predstavljamo na taj način, žena je i ljepši i snažniji pol i bez žene u SDS-u nema ni budućnosti. Posebno sam ponosan na Bijeljinu, jer na jedan dostojanstven način stranka proslavlja Međunarodni dan žena”, istakao je Miličević.

“Poseban segment i jedno veliko zadovoljstvo je što Aktiv žena Srpske demokratske stranke broji značajno članstvo, izuzetno smo ponosni što su toliko organizovane i posvećene, što svemu pristupaju sa ljubavlju pri organizovanju mnogobrojnih aktivnosti. To ukazuje da će zauzeti veliki broj pozicija u periodu pred nama”, kaže Petrović.

Narodna izreka glasi - „Kuća ne stoji na temeljima, nego na ženi“. Sve češće smo svjedoci istinitosti ovih riječi, jer jedino žene imaju sposobnost da objedine i sačuvaju srž porodice – ljubav, požrtvovanje i međusobno poštovanje, što su žene Srpske demokratske stranke mnogo puta dokazale.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

bane

10.03.2024 22:34

Vi ste propast i možete zadržati te pozicije na kojima radite,dok niste dobili otkaz.

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2024 06:30

Koliko vidim na ovoj slici i iza vas.

Name

Свака част

10.03.2024 23:17

Активу жена СДС,оне су чланови странкениз љубави ни и поштовања,а не као оне секташице из користољубља.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

10.03.2024 23:48

Na ovom glamuru pozavideo bi im i sam SNSD

ODGOVORITE
Name

kakva

11.03.2024 05:26

Uobrazenost vece gluposti u zivotu nisam cuo fatajte se kuvaca i sjetite sta ujam je Bog namjenio a nelupajte ocete nmpet jesti jabuke

Name

Bajić Vesna

11.03.2024 06:04

Da žene Vladaju, ali ne kao Sanja Vulić i Zora Ministarka finansijay, sve bi bolje u BiH bilo. Nikada ne bi došlo do RATA i KORUPCIJE. Zato više žena na pozicije.

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

11.03.2024 10:20

Kojoj opciji pripada Breskvica

Name

Sds

11.03.2024 10:23

Bila sam sinoć na proslavi žena 10 marta u Bijeljini ,kada je džabe i sirće je slatko.Možda će Ljubiša konačno uplatiti to što smo slavili sramo ta me jer nije ni od prošle godine plaćeno.

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2024 12:33

Dok zines,odma lazes.

Name

Boze

11.03.2024 12:56

Pa ako te toliko sramota,zasto onda ides? Vidis,ja nisam ni u jednoj stranci i da budem iskrena nisam simpatizer nikoga na vlasti! Ne pamtim ni jedan skup na kom sam bila! Naj uza porodica ( suprug, djeca i unucici) cesta su nam okupljanja! Ako se desi da na stolu nemamo mnogo, i uz casu vode sve nam je slatko,ne dopustamo da nas neko ucjenjuje i casti na teku,bez obzira o kome se radi!

Name

Buducnost

11.03.2024 13:24

Zene i mladi, oni su buducnost, jel tako? A vi u politici do penzije. Ma ja, pricajte nam price ko da smo svi pasli travu

ODGOVORITE
Name

SDS za Re

11.03.2024 14:57

Ako su mene slagali oni što su me pozvali na proslavu da nije plaćeno za prošlu godinu ,lažem i ja Vas .A oni su bliski sa tim što treba da plati.Nemam razloga da lažem .A da sam znala ne bih ni išla.

ODGOVORITE
Name

Ozbiljno pitam

12.03.2024 19:26

Da li je isplaćivano za referendum?

ODGOVORITE