Lajčak: Narednih danas novi sastanak u Briselu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je danas da je sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Ohridskog sporazuma, o uredbi tzv. CBK o dinaru, i rekao da će narednih dana sazvati sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.

Svijet 05.03.2024 | 12:49
Lajčak: Narednih danas novi sastanak u Briselu

"Planiram da održim sastanak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. To je bio i razlog zašto sam došao ovde", rekao je Lajčak novinarima. 

Kada se radi o uredbi tzv. CBK o dinaru rekao je da planira da analizira posledice i da je bitno da se ona ne odrazi negativno na građane.

On je rekao i da je u interesu obe strane da implementiraju do sada dogovoreno u Briselu.

"Ohridski sporazum je najbolji koji su mogle da dobiju obe strane. Razgovarali smo o brzoj implementaciji sporazuma. Prošlo je godinu dana od donošenja dokumenta i želimo da vidimo napredak u tom pravcu. Razgovori će se nastaviti. Verujem da ova pitanja mogu vrlo jednostavno da se reše", rekao je Lajčak.

(Tanjug) Foto: Arhiva/Mreža X

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Glas

05.03.2024 13:43

Sto smradu jedan nisi u stanju da kazes da je Srbija trenutno implementirala 4 najvaznija poglavlja,a Pristina ni jedno.I ne treba sa siptarima pregovarati dok se ne ispuni tacka “osnivanje ZSO”.Kad to bude,onda se nastavljaju pregovori i konsultacije pod vasim pokroviyeljstvom.Ovako od Srbije i srba se stalno nesto trazi,dok se teror nad neduznim narodom nastavlja od strane teroristicke vlasti u Pristini,na koji vi stalno zmirite na jedno,a ponekad i oba oka.

ODGOVORITE
Name

Re

05.03.2024 14:14

Baš si produktivan i efikasan Miroslave. Za tebe je puž brzi gonzales.

ODGOVORITE
Name

SRB in

05.03.2024 14:34

Mora i Lajčak opravdati svoju visoku platu. ŽAli Bože ..

ODGOVORITE
Name

Sotonska posla

05.03.2024 15:16

Nema on nista ni sa politikom Slovacke, kao Zelenski sa Ukrajinom nije ni ukrajinac, ni rus, ni sloven samim time ni evropljanin...

ODGOVORITE
Name

SRBIN

05.03.2024 16:11

Mlacenje prazne slame toje sve zavrseno

ODGOVORITE
Name

Nebojsa.

05.03.2024 18:30

Kakvu korist od sastanaka ima narod ? Mozda poslje sledeceg sastanka trba viza za K. Mitrovicu. Posle svakog sdastanka nama sve gore.

ODGOVORITE
Name

nikola

06.03.2024 09:21

Ovaj Lajčak je primer Briselske administracije uhleba, ni Luk jeo ni luk mirisao, prosto rečeno, priča nešto sto nema veze.

ODGOVORITE