Neobična zapljena: Na paletama luksuzno vozilo

U moru robe koju krijumčari svakodnevno pokušavaju da prokrijumčare preko granice, posebno mesto zauzimaju automobili, pa su tako carinski službenici u svakodnevnom radu svedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila: od oldtajmera do najluksuznijih verzija četvorotočkaša.

Srbija 04.03.2024 | 15:30
Neobična zapljena: Na paletama luksuzno vozilo

Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac su bili zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su u 29. februara 2024. godine ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven ceo automobil.

Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova.

Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovaru je pored prijavljene robe uočen i ''BMW'' bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

Za vikend je i na graničnom prelazu Batrovci sprečen jedan pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil ''Porsche Panamera 4s'' čija je vrednost procenjena na preko 77.000 evra.

Slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, vozač automobila je odgovorio odrično, a potom je tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

Kako domaći državljanin koji se našao za volanom, u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka.

(Kurir) Foto: Uprava Carine

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nije to nista

04.03.2024 15:42

Koliko krade policija i vlast

ODGOVORITE
Name

rtvbn

04.03.2024 15:45

Pusti auto, šta je Mile doručkovao, jel popio kafu, kakva mu je stolica jutros!? To nas interesuje.

ODGOVORITE
Name

Re

04.03.2024 18:21

Djes' lopove.

Name

Joj

04.03.2024 15:47

Kao oni nisu umiješani u tu rabotu. 😃😃😃😃

ODGOVORITE
Name

Praseci

04.03.2024 20:47

To je ciganluk, taj auto ne vrijedi preko 30.000KM. Ciganija velika!

ODGOVORITE
Name

Povezao

04.03.2024 22:11

neko za dijelove, ljudi, pa šta će s njim kad ga uveze, ne može ga ni prijaviti ni registrovati... samo može biti za dijelove na crno, što je najvjerovatnije, ili za neku prljavu rabotu...

ODGOVORITE