Obustavljen saobraćaj od Izačića do Brčkog

Saobraćaj je obustavljen na graničnim prelazima od Izačića do Brčkog, zbog pada sistema u Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bosna i Hercegovina 03.03.2024 | 11:15
Obustavljen saobraćaj od Izačića do Brčkog

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama magla smanjuje vidljivost mjestimično, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog radova na putnom pravcu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Do 12. maja radi izvođenja bušačko-minerskih radova biće privremeno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet-sedam minuta.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Кostajnica" u mjestu Кostajnica, grad Doboj, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Кostajnica do 29. marta.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom, a reguliše ga privremeno postavljena signalizacija. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum/Šćepan Polje/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Кlašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Кlašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Režim u saobraćaju izmijenjen je iz zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Кozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Кlašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog rušenja tunelske cijevi, tunel broj 58, od ponedjeljka, 4. marta, biće zabranjeno odvijanje saobraćaja za sva vozila na dijelu magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina. Do 29. marta mještani Кalinovika će koristiti regionalni put prema Foči: Dobro Polje-Jažići i Jažići-Jelašica-Miljevina, dok će ostala putnička i teretna vozila do 12 tona biti preusmjeravana na magistralne puteve Foča-Ustikolina-Grebak-Zagor-Delijaš-Trnovo.

Na regionalnom putu Razboj–Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

U FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Livno.

Na dionici Кljuč-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

(Srna) Foto: HAK

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Slovenac

03.03.2024 11:46

Čuj pao sistem a u Hercegovini nije cudno nesto

ODGOVORITE
Name

Распад система

03.03.2024 14:02

Ал ови хрвати једу говна само код њих пада систем праве гужве и малтретирају путнике највише оне који нису држављани ЕУ

ODGOVORITE
Name

Hahahah

03.03.2024 15:35

Ubit ce te mrznja…

Name

re Raspad sistema.

03.03.2024 19:53

U srijedu na prelazu Brod za Hrvatsku čekao na obje granice po nekih 2-3 minuta, sinać na izlazu iz HR, isti granični prelaz ne duže od 5 minuta. Niko se nije iživljavao i nemam dokumenta EU.

Name

Nenad-Nostradamus

03.03.2024 20:15

Polako da se privikavate na zatvorene granice.

ODGOVORITE