Grad zabijelio Split, pijavica kod Šolte (VIDEO)

Snažno grmljavinsko nevrijeme je malo nakon 13 časova zahvatilo Split i okolinu. U kratko vrijeme je, zavisno od naselja, palo od 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Region 02.03.2024 | 16:49
Grad zabijelio Split, pijavica kod Šolte (VIDEO)

Kako obično biva kod jakih oborina u kratkom vremenu, sistem odvoda je zakazao pa su se neke gradske saobraćajnice našle pod vodom.

Dodatan problem predstavljao je veoma jak grad, a na Žnjanu se ponegdje našlo 20 do 30 centimetara nanosa grada što je vozačima donijelo velike probleme.

Nevrijeme je zahvatilo i druge dijelove Dalmacije.

Oko 9.30 časova blizu južne obale Šolte pojavila se pijavica koja se zadržala na moru punih pola sata. Srećom, nije stigla do obale te nije prouzrokovala štetu, pišu mediji u Hrvatskoj.

Snažno grmljavinsko nevrijeme protekle noći zahvatilo je dijelove sjeverne Dalmacije, a najgore je prošlo područje Svetog Filipa i Jakova gde je bilo bujica, a nanosi grada su dostizali i pola metra što je zadalo puno posla vatrogascima i komunalnim službama.

Sredinom dana izraženo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je dijelove Šolte i Čiova, a na Čiovu je palo 40-ak litara kiše po kvadratnom metru.

Poslije 13.00 grmljavinski oblaci zahvatili su područje Splita, pa je na zapadu grada pala velika količina kiše.

U Hrvatskoj, u područjima iznad 1.500 metara nadmorske visine pada snijeg, pa je tako na vrhu Dinare temperatura vazduha pala na 0 stepeni, uz nekoliko centimetara novog snijega, prenijela je Dalmacija danas.

(Dalmacija danas) Foto: Dalmacija danas

Komentari / 0

Ostavite komentar