Robert De Niro igra kolo u kafani u Beogradu

Holivudska legenda, Rober De Niro, sjajno se proveo tokom svog boravka u Srbiji, a poznato je da je svojoj prvoj ćerki dao ime Drina.

Zabava 26.02.2024 | 16:55
Robert De Niro igra kolo u kafani u Beogradu

Poznato je da je legendarni Robert De Niro (80) fan najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali i da voli Srbiju.

Sedamdesetih godina prošlog veka, De Niro se obreo u Nišu na putu do Grčke. Stopirao je i sreo poljoprivrednika koji ga je povezao i ugostio u svom domu. Iako je u to vreme već snimao filmove, Nišlija nije znao ko je glumac, i ispratio ga je na dalji put uz malo sira i pogače. Prijateljstvo se samo učvrstilo nakon što je glumac opljačkan na putu do Grčke, pa se vratio u dom istog domaćina, koji mu je opet pomogao. Od tada govori da su Srbi njegovi prijatelji, a čak je i ćerki dao ime Drina po reci.

Kada je bio gost Fest-a 1976. on je rešio da se bolje upozna sa srpskom kulturom, pa je sa prijateljima posetio jednu kafanu. Tada su nastale slike kako Oskarovac igra kolo, ali i uživa uz harmoniku i gitaru i čašicu žestine.

 

On je čak dva puta bio gost Fest-a - jednom prilikom je promovisao klasik "Kum 2", a drugi put je došao za takođe kultnu produkciju "Njujork, Njujork". Jednom prilikom otkrio je da je Jugoslaviju upoznao kao student, i da je ove krajeve posetio sa željom da vidi kako se živi u socijalizmu. "Nisam imao novca, pa sam kamione zaustavljao na putu. Hteo sam da stignem u Beograd. Vozač kamiona me je odvezao do glavnog trga u Nišu i tamo me ostavio. Padala je kiša, padao je mrak, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako život pulsira u Nišu. Nisam se osećao drugačije od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto novca u džepu...", ispričao je on za strane medije, i nastavio:

"Zaustavljao sam ljude na ulici, nadajući se da će me neko razumeti, ali  bilo je teško sa znanjem engleskog jezika u Nišu u to vreme. Onda je prolaznik odgovorio 'O, da“, i laknulo mi je. Rekao sam mu da tražim prenoćište, ali da to ne bude u hotelu. Želim da vidim kako živiš. A u hotelima borave stranci. Odgovorio mi je 'Dobro, dobro' i pozvao me da pođem sa njim"; ispričao je legendarni glumac.

Tada je srpska gostoprimljivost isplivala na površinu

"Odveo me je u malu ulicu, stigli smo u zgradu, sasvim običan stan. Pojavili su se njegova žena i dvoje dece, pospani, tek ustali iz kreveta. 'Ovo je moj stan, ovo su moja žena i deca. Možete prenoćiti kod nas, naći ćemo vam nešto za jelo.' Verovatno je na mom licu pročitao neku kombinaciju iznenađenja i zadovoljstva", priča glumac.

Čovek mu je ponudio da prenoći kod njega, dao mu večeru i ugostio ga baš domaćinski. "Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuni stranci tako prihvatiti. Čovek mi je rekao da se osećam kao kod kuće. Od tada je prošlo deset godina, a ja se još uvek sećam svega do detalja", rekao je on svojevremeno.

(mondo.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dario Djapa

02.03.2024 02:25

Bravo za glumacku legendu

ODGOVORITE