Dodijeljena nagrada za najbolje đačke radove o Srpskoj

Gradska boračka organizacija Bijeljina dodijelila je nagrade za najbolje đačke literarne i likovne radove na temu "Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim".

Republika Srpska 06.02.2024 | 21:23
Dodijeljena nagrada za najbolje đačke radove o Srpskoj

Na ovom takmičenju učestvovali su đaci iz 24 osnovne škole sa područja Semberije, Majevice, Posavine i Birča. Jedan rad privukao je i posebu pažnu žirija, pa je specijalno i nagrađen.

„Davno su bile devedeset i neke, kada su tekle krvave rijeke, krv se prolila u ljutom boju kako bi stvorili republiku svoju..."

Ovo su stihovi koji su se izdvojili iz radova učesnika na konkursu Gradske boračke organizacije, na kome su se birali najbolji literarni i likovni radovi. Napisao ih Milan Stanišić iz  OŠ "Ćirilo i Metodije", Glavičice

Sandra Rađen, iz OŠ "Dvorovi" dobitnica je 1. nagrade za likovni rad.

Svojevrsna smotra dječijeg stvaralaštva organizuje se več 17. put, a ove godine je okupila učenike od 6. do 9. razreda iz 24 osnovne škole.

„Republika Srpska je neiscrpan izvor inspiracije, zato 4 godine učestvujem na ovom konkursu jer smatram da je misao ono što najduže opstaje. Zemlja prođe, teritorije se smanjuju ili šire, ali misao i ljubav uvijek opstaju“, rekla je dobitnica 2. nagrade, Katarina Pajić, učenica OŠ "Aleksa Šantić" iz Ugljevika.

Jedan rad posebno se istakao.

„Ove godine po prvi put žiri je dodijelio specijalnu nagradu za učenika II-2, kojeg je žiri prepoznao kao nešto perspektivno, izlazak Republike Srpske na Jadran", naveo je Đorđe Pajić, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije.

Republika Srpska je nešto najvrjednije što je srpski narod stvorio u novijoj istoriji i potrebno je da naša djeca o tome uče i da to znaju,
poruka je Boračke organizacije.

„Čestitam svima koji su uzeli učešće u ovoj manifestaciji, nadam se da će nastaviti da pišu i slikaju i narednih godina i da iskazuju junaštvo i herojstvo, ali ne u ratu kao što smo mi iskazivali nego u miru, baveći se kulturom, naukom i sportom“, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

Autori po tri najbolja rada i rad koji se posebno istakao, nagrađeni su desetodnevnim ljetovanjem na Jadranu, koje je obezbijedio Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hfo

06.02.2024 21:41

Izlazak RS na Jadran? A moze li nesto na temu Karlovac-Karlobag-Virovitica? Ili mozda na temu 8372 groba u Potocarima? Ili 11500 ubijena civila u SA bas u ime te iste kvazirepublike?

ODGOVORITE