Počelo suđenje roditeljima za masakr u školi

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole, a na kojem je Više javno tužilaštvo predložilo da se isključi javnost. Postupajući tužilac Nikola Uskoković predložio je da se isključi javnost radi zaštite interesa maloletnih lica i zaštite javnog reda.

Srbija 29.01.2024 | 12:06
Počelo suđenje roditeljima za masakr u školi

Predlogu tužilaštva se protivila odbrana, odnosno branioci porodice Kecmanović, instruktora i vlasnika streljane. Postupajući sudija je odredio pauzu od 20 minuta kako bi odlučio o ovom predlogu.

Otac dečaka Vladimir Kecmanović je, nakon što je doveden u sudnicu i kada je video ženu, zaplakao a isto je učinila i ona. Sudjenju prisustvuje i glavni javni tuźilac Višeg javnog tuźilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, pored dvojice postupajućih tuźilaca Uskokovića i Ivana Jevtića.

Prisustvuju i članovi porodice ubijenih, koji su u ovom predmetu oštećeni. Sudjenje je zakazano i za sutra.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

(Tanjug) Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

29.01.2024 12:21

Koliko su režimi na ovom našem regionu bivše države ubili ljudi što indirektno a i direktno.

ODGOVORITE
Name

re

29.01.2024 19:30

Hoces reci da ih treba osloboditi?

Name

Krajišnik

29.01.2024 12:35

Tuga i žalost šta reći drugo!Teško je kad u dječijoj glavi nešto prepukne i onda nastane zlo!Ne dao Bog nikome!

ODGOVORITE
Name

Xx

29.01.2024 12:35

Doživotna i ocu i sinu bez ikakvog razmisljanja

ODGOVORITE
Name

Re Xx

29.01.2024 15:21

A da tvoje dijete nešto tako uradi kako bi se ti postavio moronu?Nije lako ni jednima ni drugima,al bitno je da ti izvališ to što izvališ i dalje ostaneš glup!

Name

Re re

29.01.2024 19:31

Upravo tako.....

Name

oki

29.01.2024 19:40

Odmah bi ti i oca na dozivotnu,jaci si od zakona,vidi se da si skolovan.

Name

Tuga

29.01.2024 13:05

Nesreca.

ODGOVORITE
Name

Milos

29.01.2024 15:13

Tuga,tuga, do neba, ovo je katastrofa za sve, roditelje ubijene djece a isto tako i za roditelje ovog nesretnog djecaka.