Italijan Janik Siner osvojio Australijan open

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je po prvi put u karijeri Australijan open, pošto je danas u finalu u Melburnu pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Tenis 28.01.2024 | 14:39
Italijan Janik Siner osvojio Australijan open

Meč je trajao tri sata i 44 minuta. Ovo je bio deseti međusobni duel ruskog i italijanskog tenisera, a četvrti trijumf Sinera.

Italijan je trijumfom u Melburnu stigao do 11. titule, a prvog grend slem trofeja u karijeri. Siner je prvi put igrao u finalu jednog grend slem turnira i uspeo da stigne do pobede posle velikog preokreta, pošto je gubio 2:0 u setovima. Italijan je zaigrao angažovanije u nastavku meča, uspeo je da osvoji tri naredna seta i da dođe do zaslužene pobede.

Medvedev je ostao na 20 osvojenih trofeja, a ruski teniser je treći put poražen u finalu Australijan opena posle 2021. i 2022. godine.

Medvedev je prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta i poveo 2:1. Ruski teniser je potom na svoj servis stigao do 3:1. Igralo se potom gem za gem, a onda je Medvedev u devetom gemu napravio novi brejk i prvi set je dobio rezultatom 6:3.

Medvedev je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu. On je stigao do 5:1, ali je Siner uspeo da smanji na 5:3. Ruski teniser je potom iskoristio drugu set loptu i ovaj deo meča dobio je rezultatom 6:3.

U trećem setu igralo se gem za gem do vođstva Italijana od 5:4. Siner je zatim iskoristio prvu brejk loptu i treći set je dobio rezultatom 6:4.

Na startu četvrtog seta igralo se gem za gem. Italijanski teniser je u drugom i četvrtom gemu propustio po jednu brejk loptu. Medvedev je u sedmom gemu imao brejk loptu i to prvu od drugog seta, ali je nije iskoristio. Siner je četvrti set dobio rezultatom 6:4.

Italijan je u šestom gemu petog seta pri vođstvu od 3:2 napravio brejk. On je potom na svoj servis potvrdio brejk i uvećao je vođstvo na 5:3. Siner je zatim zadržao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do trijumfa u Melburnu.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 0

Ostavite komentar