Đaci obilježili međunarodni dan zagrljaja

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković" iz Milića danas su na Trgu rudara dijelili zagrljaje sugrađanima, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zagrljaja.

Republika Srpska 21.01.2024 | 13:37
Đaci obilježili međunarodni dan zagrljaja

Profesor pravoslavne vjeronauke u milićkom Srednjoškolskom centru Milan Vuković izjavio je Srni da su zagrljaji važni za ljudski emocionalni život.

On je rekao da su dijeljenjem besplatnih zagrljaja učenici htjeli da sugrađanima uljepšaju dan i da ukažu koliko je važno uraditi nešto za svoju zajednicu.

"Ovo je lijep uvod u sutrašnji početak drugog polugodišta. Srednjoškolci su poslali poruku da grlimo svoje bližnje, rodbinu i prijatelje, jer time pokazujemo ljubav prema njima", naveo je Vuković, koji je i koordinator Savjeta učenika u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Učenica Anja Brežančić izjavila je Srni da akcija doprinosi širenju pozitivne energije u Milićima.

"Pored toga što prija, psiholozi su rekli i da je zagrljaj ljekovit i preporučuju da se pet-šest puta dnevno zagrlimo", rekla je Brežančićeva.

Međunarodni dan zagrljaja prvi put obilježen je 1986. godine u Mičigenu u SAD, a obilježava se na današnji datum - 21. januara.

(Srna/Foto:Priscilla Du Preez on Unsplash)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberac

21.01.2024 13:56

Jos ako je to i u Engleskoj pa tu tradiciju moramo njegovati!

ODGOVORITE
Name

DrMr

21.01.2024 19:20

Koja gluparija

ODGOVORITE
Name

Hvala ucenicima

21.01.2024 23:05

Za svaki zagrljaj. Predivno!

ODGOVORITE