Danas pretežno vedro i toplije, predveče padavine

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u većini krajeva biti pretežno vedro, sve toplije uz sunčane periode, ali se krajem dana ponovo očekuju padavine.

Republika Srpska 17.01.2024 | 08:56
Danas pretežno vedro i toplije, predveče padavine

Postepeno naoblačenje tokom dana se očekuje od juga i zapada. Počeće da duva umjeren do jak jugo. Na jugu i zapadu očekuje se slaba kiša, a uveče lokalno i na sjeveru i sjeveroistoku. Uveče i tokom noći padavine će postepeno jačati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren severni, zatim promjenljiv. Već prije podne će na jugu i zapadu početi da duva jugo, a tokom dana i u ostalim krajevima.

Najviša temperatura vazduha od osam na istoku do 15 na zapadu, u višim predjelima i mjestima sa maglom od četiri stepena.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Rudo minus četiri, Sokolac, Han Pijesak, Višegrad minus tri, Bjelašnica minus dva, Bijeljina, Foča, Šipovo, Tuzla minus jedan, Banjaluka, Prijedor, Srbac, Sarajevo, Sanski Most nula, Novi Grad, Šipovo, Doboj, Bihać, Drvar jedan, Čemerno dva, Mrkonjić Grad tri, Gacko, Kalinovik, Gradačac četiri, Bileća, Kneževo pet, Mrakovica, Livno, Mostar šest, Drinić, Trebinje sedam, Neum 11 stepeni Celzijusovih.
 
Najviše padavina u protekla 24 časa izmjereno je na Čemernu 5,9 litara po metru kvadratnom.

Najviše snijega izmjereno je jutros na Han Pijesku, 10 centimetara. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar