Vozači oprez, slab snijeg pada u višim predjelima

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, dok u višim planinskim predjelima pada slab snijeg, pa se vozačima savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Republika Srpska 15.01.2024 | 07:25
Vozači oprez, slab snijeg pada u višim predjelima

Na dionicama Bosanski Petrovac-Drvar preko Oštrelja, Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje na Blidinju ima izražene poledice ili ugaženog snijega na kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Doboj-Tuzla-Kalesija, Doboj-Žepče i Živinice-Ribnica-Zavidovići.

Iz AMS-a upozoravaju vozače da je pored odrona povećana opasnost i od ledenica.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

Izmjene u saobraćaju zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

U FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na put.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Коментатор

15.01.2024 18:29

Ко је научио да лудује и дивља по путу тако ће бити увек у свим метеролошким условима

ODGOVORITE