Osuda skrnavljenja spomen ploče na Crnom vrhu

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović najoštrije osuđuje skrnavljenje spomen ploče stradalim civilima, policajcima i pripadnicima Vojske Republike Srpske na Crnom vrhu, koje se dogodilo prethodne noći i najavio postavljanje nove.

Republika Srpska 02.01.2024 | 17:55
Osuda skrnavljenja spomen ploče na Crnom vrhu

„Ovo je treći put da se skrnavi spomen ploča i najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin. Razgovarao sam i sa predstavnicima Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te smo dogovorili da se u najskorije vrijeme postavi nova spomen-ploča.

Takođe, podržavamo njihovu ideju da se na ovoj lokaciji obezbijedi video-nadzor kako bi se spomenik i na taj način zaštitio od vandala,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Oštećenje spomenika na Crnom vrhu prijavljeno je Policijskoj upravi Zvornik i očekuje se da nadležni postupe po prijavi. 

Spomen ploča na Crnom vrhu, u blizini magistralnog puta Zvornik - Tuzla, podignuta je u pomen 11 stradalih pripadnika Vojske Republike Srpske  i civila, koji su mučki, iz zasjede ubijeni u koloni vozila 10. septembra 1992. godine.

(BN) Foto: BN