Optužnica zbog podsticanja na terorizam

- Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv muškarca (31)  iz Viteza zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, a s obzirom na to da je utvrđeno da je krivično delo počinio u stanju neuračunljivosti, predložena je mera smeštanja u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Bosna i Hercegovina 28.12.2023 | 14:25
Optužnica zbog podsticanja na terorizam

Istragu u ovom predmetu pokrenuli su Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu nakon saznanja da osoba sa područja BiH sa internet adresom registrovanom u BiH pristupa stranicama sa radikalnim terorističkim sadržajem u kojem se veličaju strukture terorističke organizacije "Islamska država".

Ova osoba prevodila je tekstove i sadržaje, te preuzimala sadržaje, fotografije i snimke ubistava vojnika, civila i dece, kao i veličanja struktura "Islamske države" i njihovih aktivnosti na području Azije i Afrike čineći ih dostupnim većem broju osoba s ciljem podsticanja osoba u BiH na terorističke aktivnosti.

 Daljim aktivnostima agencija za sprovođenje zakona, osumnjičeni je identifikovan i lociran na području Viteza, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 Istragom i veštačenjem utvrđeno je da je optuženi krivično delo počinio u stanju neuračunljivosti usled posttraumatskog stresnog poremećaja, uz komorbiditete teških depresivnih epizoda, zbog čega je u okviru optužnice predloženo njegovo upućivanje u odgovarajući zdravstvenu ustanovu.

(Tanjug) Foto: Ilustracija 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Joja

28.12.2023 14:47

Ma ja progkasoti ga ludim i aj kuci ,srpski povratnici kada se napadaju to je pljacka nije terorizam , srpski civili streljani i klati u gradjanskom ratu su legitimni vojni ciljevi...majku vam talibansku

ODGOVORITE
Name

Re

28.12.2023 15:11

Tebe su davno trebali proglasiti.

Name

Re joja

28.12.2023 15:52

Ja mislio da si ti pametniji,opusti se i popi koju rakijicu

Name

Mislim da

29.12.2023 07:03

gore podpisani ima uslove za prijevremenu penziju

Name

Re joja

28.12.2023 16:52

U pravu si. Milu im njihovu.

ODGOVORITE
Name

"oce to,'oce

29.12.2023 08:18

Samo nedostaje jos da je imao vrlo tesko detinjstvo. Kako zbog svega toga sto ga je snaslo,nije isao da radi dzaba?Recimo besplatno da pomaze starijim i nemocnim sugradjanima.

ODGOVORITE