Upućen zahtjev za pritvor Debeveca i Mehmedagića

- Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH zahtjev za određivanje mjera pritvora u trajanju od mjesec dana za Osmana Mehmedagića i Ranka Debeveca, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

Bosna i Hercegovina 20.12.2023 | 16:00
Upućen zahtjev za pritvor Debeveca i Mehmedagića

Sud BiH bi trebao zakazati ročište na kojem će odlučiti o prijedlogu Tužilaštva.

Ranije danas prvostepena komisija Visokog i tužilačkog savjeta prihvatila je prijedlog Kancelarije disciplinskog tužioca da suspenduje uhapšenog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Na ovu odluku Debevec ima pravo žalbe.

Debevec i bivši direktor OBA-e Osmanagić su uhapšeni u ponedjeljak, 18. decembra, a sumnjiče se za zloupotrebu položaja.

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić rekao je da su do sada prikupljeni dokazi da su dvojica osumnjičenih počinila krivična djela zloupotrebe službenog položaja, nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i zaposlene radnike Tužilaštva BiH prilikom sprovođenja istražnih radnji Tužilaštva BiH i Suda BiH.

(Srna) Foto: N1 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

DD

20.12.2023 16:15

Sto njima ne sagnu glavu do koljena.

ODGOVORITE
Name

Pa ti im

20.12.2023 16:28

Je u opisu Radnog mjesta,Zar nije??,A zbog čega se ne provode i ne hapse Sudije i tužiociKrenite redom od Oružnog Suda u Doboju,tužilaštvo u Doboju takođe,pa sve redom Teslić,Predsjednica sa svojom krimogenom Ekipom,treba li im imena i dokaz,dalje prema Okružnom sudu B,Luka,da li i ti treba dokaz,sve do Sarajeva,ima toga na stotine i stotine kriminalaca u svim "Pravosudnim ' institucijama, koje ničemu ne služe samo pljačkaju Narod,Ako me ko demantuje,Javit ću se sa punim imenom i svim relevantnim podatcima,imenima Kriminalaca u gore,napisanim institucijama,i još mnogo toga,

ODGOVORITE
Name

Vreco

20.12.2023 17:09

Sta je s tuzilastvom u banja luci I daliborom vrecom Koji se pravi normalan tuzilac a upleten u sve I svasta

ODGOVORITE
Name

Sl

20.12.2023 19:08

Fijoka brale to je prava stvar!da vidi malo sta je zatvor.svilena pidzama kozmetika sve treba da ponerse.i vunene gace da ne ozebe.

ODGOVORITE