Optužen jedan od braće "Hofman", drugi pušten

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv M.V. osumnjičenig za zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A.A, dok je u odnosu na njegovog brata LJ.V. krivična prijava odbačena zbog nedostatka dokaza. 

Srbija 14.12.2023 | 12:42
Optužen jedan od braće "Hofman", drugi pušten

M.V.  i LJ. V. su, kako navode beogradski mediji, Miljan i Ljuban Vidović zvani braća Hofman, koji su nedavno uznemirili javnost objavljivanjem video snimaka na kojima se vidi kako maltretiraju građane. 

Tužilaštvo je predložilo i sudu da M.V. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

Predloženo je i da se on nakon suđenja osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da se sud u Beogradu proglasi mesno nenadležnim jer je delo izvršeno u Irigu, pa da sud uputi spise predmeta Osnovnom sudu u Sremskoj  Mitrovici. 

Tužilaštvo je, ceneći dokaze, donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava  protiv Lj.V. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je on prisustvovao događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je on izvršio to krivično delo. 

Sa druge strane tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv braće za drugo krivično delo zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarelost krivičnog honjenja. 

U odnosu na oštećene A.A. i D.I., kao i u odnosu na svedoka R.N., čijim iskazima tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, tužilaštvo je  formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela davanje lažnog iskaza ili krivičnog dela ometanje pravde ili nekog drugog krivičnog dela. 

(Tanjug) Foto:SCREENSHOT

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sale55

14.12.2023 13:33

Još samo odštetu da im isplate, gdje im je porijeklo imovine? Naši sudovi su raj za kriminalce

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2023 15:00

Da je sreće da ih protjeraju i vrate Ocu u Bijeljinu. Ali Srbija i BG su puni sljama svake vrste, kriminalaca svih fela, dilera droge, ubica,lopova, stranaca izbeglih od kazni u svojim državama. A ova dvojica kad objave da su za AV ima da uživaju i možda i udju u Vladu.

Name

BOB ROCK

14.12.2023 14:53

Jel da tuče, potreban je

ODGOVORITE
Name

Iranski sud

14.12.2023 15:08

Treba im sudit po bogu, ako ruke ako none

ODGOVORITE
Name

Zika

14.12.2023 15:35

Imaju babu svog milionera

ODGOVORITE
Name

Branci

14.12.2023 15:55

Budući političari.

ODGOVORITE
Name

Pa Da

14.12.2023 18:56

Pitanje je dana kada će ovi da nagrde neku sirotinju, i to im je kraj ! Po običaju, siromah će u zatvor a ovi u vječna lovišta !

ODGOVORITE