Glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje ostaje u Turskoj

Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije saopštilo je da je Ljupču Palevskom glavni javni tužilac iz turskog grada Balikešir odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Region 11.12.2023 | 18:46
Glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje ostaje u Turskoj

Ambasada Republike Sjeverne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obavještava da uručuje notu dobijenu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

"U odgovoru na dopis Ambasade RSM u Ankari od 06.12.2023. godine, u kojem se navodi da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma dobijenog od Kancelarije glavnog javnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde, prenosi Skopje info.

Turska će brzo vratiti Palča u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde.

Osim iskaza osumnjičene bande koja ga je okarakterisala kao ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti.

(Mondo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ne realno

11.12.2023 18:58

Nešto ovde smrdi čuj turci zateže, pa Makedonija traži svog državljanin on nema Tursko državljanstvo pa da ga štite i nedzvoljavaju ekstradiciju.

ODGOVORITE
Name

Joja

11.12.2023 19:47

U Turskim zatvorima znaju sa takvima mozda je bolje tamo nego u onoj korumpiranoj makedoniki da lezi

ODGOVORITE