Preko planinskih prevoja snijeg, moguća poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u višim predjelima i preko planinskih prevoja u sjeverozapadnim krajevima kolovozi su mjestimično zasniježeni, dok je poledica zbog niske temperature moguća i u ostalim višim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Republika Srpska 06.12.2023 | 08:41
Preko planinskih prevoja snijeg, moguća poledica

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske saopšteno je da su kolovozi pretežno mokri i klizavi, te da je povećana opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Zbog teretnog vozila koje se pokvarilo na magistralnom putu Banjaluka – Crna Rijeka na izlazu iz Krupe na Vrbasu prema Crnoj Rijeci saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu granični prelaz Rača – Balatun saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na diomnicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar