Poledica u višim predjelima zbog niske temperature

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Republika Srpska 30.11.2023 | 09:51
Poledica u višim predjelima zbog niske temperature

Odroni su mogući na dionicama u usjecima, a u kotlinama je mjestimično smanjena vidljivost zbog magle.

Iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog radova, do 31. decembra privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na magistralnom putu, na dionicama Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putu Prijedor tri-Koprivna, kao i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevinaa zbog sanacije klizišta.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac (auto-put), izmijenjen je režim saobraćaja do sutra.

Zbog radova, doći će do izmjene režima saobraćaja postavljanjem saobraćajne signalizacije na dionici magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak jedan.

Na magistralnom putu na dionici Han Pijesak 1-Han Pijesak 2 i dionica Han Pijesak 2-Sokolac u toku je rehabilitacija puta, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila brzina kretanja ograničena na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Na području FBiH sanacioni radovi u toku su na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno /preko Rostova/, Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, prenosi "Srna".

Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar