Ulov od milion evra kod vozača kamiona iz BiH

- Pripadnici njemačke carine u kamionu slovenačkih tablica za čijim volanom je bio državljanin Bosne i Hercegovine (23) pronašli su 15 litara tečnosti koja predstavlja osnovnu sirovinu za proizvodnju amfetamina.

Svijet 28.11.2023 | 22:54
Ulov od milion evra kod vozača kamiona iz BiH

Dva kanistera, od 10 i pet litara nalazila su se u zadnjem dijelu kamiona, a pripadnici carine su znali za to jer im je dojavila granična policija. Naime, oni su na izlazu sa puta A8, u blizini Vaservizena zaustavili kamion i odmah priveli vozača iz BiH.

Portparol istražnog odjeljenja njemačke carine Kristijan Šutenkopf rekao je da je sporna tečnost bila u dva kanistera, koja su bila sakrivena među robom koju je vozač prevozio. Kako je on rekao, u jednom kanisteru se nalazilo tzv. amfetaminsko ulje.

„Od te količine može da se proizvede oko 50 kilograma amfetamina, koji onda ide u uličnu prodaju. Ako uzmemo u obzir da se amfetamini na ulici prodaju i do 20 evra, to znači da ova dva kanistera vrijede miliona evra, rekao je on.

Amfetamini se prodaju kao stimulans pod imenom „speed“ ili „pep“. Djeluju na centralni nervni sistem, izazivajući oslobađanje norepinefrina i dopamina. Njihovo djestvo traje između šest i 12 sati.

Inače, kako kažu iz carine, da je tečnost baš u ovom kamionu saznali su putem „međunarodne razmjene informacija“.

Iz carine kažu da je ovo izuzetan uspjeh za njih jer se radi o opasnoj supstanci.

(Nezavisne) Foto:  Screenshot/Bild.de 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

E moj Bože

28.11.2023 23:25

E moje dijete, 23 godine i drukali te ovi mafijaši jer si bio njihova mula za siću, a kamion sa 1000 litara je prošao bez problema, mladi misle lako doći do para a na kraju završe u zatvoru, nek ti je Bog na pomoći, nadam se da će ti ovo biti škola a i drugima da se neupuštaju u ovakve rabote, još si dobro i prošo, mnogi glavu izgube,.

ODGOVORITE
Name

agent

29.11.2023 07:35

tako mlad, povezan je sa nekim; ocem, rođakom...

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

29.11.2023 08:34

Pitanje jel glupi bosanac znao šta je uopšte to..ja 1 neznam od čega se sta i kako pravi..večina vozača vozi sto mu se natovari..negleda i nelupa glavu puno

ODGOVORITE
Name

Ko visoko leti...

29.11.2023 11:13

Ovakve radnje se drasticno kaznjavaju u nekim drzavama.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

29.11.2023 13:09

Ovog vozača drastično kazniti,a i natjerati ga da propjeva za koga je radio,pa i toga biznismena droge strpati u zatvor,koliko su samo djece ubili i otrovali do sada

ODGOVORITE