Google uskoro počinje brisati neaktivne naloge

Kompanija Google će od 1. decembra početi da briše "neaktivne" naloge, što podrazumijeva sve naloge koji nisu korišćeni najmanje dvije godine.

Svijet 27.11.2023 | 22:52
Google uskoro počinje brisati neaktivne naloge

To znači da će mejlovi, video-snimci, fotografije, dokumenta i bilo koji drugi sadržaj koji se nalazi na tom nalogu biti izbrisan.

Iz kompanije su naveli da bi nalozi koji nisu korišćeni duže vrijeme mogli da budu kompromitovani, kao i da najčešće imaju manje bezbjednosnih provjera i nemaju dvostruku autentifikaciju.

"Kao rezultat toga, ovi nalozi mogu da budu oteti i korišćeni za neželjenu poštu ili drugi zlonamjerni sadržaj, kao i za krađu identiteta", navode iz Google-a.

Najlakši način da nalog ostane aktivan jeste da se korisnik prijavi najmanje dva puta godišnje, prenosi agencija AP.

Osim toga, nalog neće biti deaktiviran ukoliko se preko njega koristi Google pretraga ili gleda YouTube.

(Agencije) Foto:EPA-EFE

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mišo

28.11.2023 04:57

Google je u Februbraru izmijenio način rada i objava ukinuo je korisnicima nešto što su godinama koristili i svi bili zadovoljni, nije problem što je uveo da se plaćaju objave nego je problem što ovaj novi način rada i objava nije ni približan onome bivšem na koi su korisnici godinama navikli.Mnogima korisnicima je to stvorilo velike probleme i mnogi ljudi su se žalili ali taj isti nenarodni Google je i dalje ostavio taj svoj novi program uz izgovor da su to korisnici tražili što nije tačno mnogi su se pitali zašto nešto mjenjati ako je narod stim zadovoljan i na to je navikao.

ODGOVORITE
Name

Publick

28.11.2023 09:19

Globalna kontrola smanjuje zonu dejstava..

ODGOVORITE