Uhapšena tri lica zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Granične policije u Gradišci uhapsili su trojicu državljana BiH jer su u tri automobila kojima su upravljali pokušali da prokrijumčare 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

Republika Srpska 27.11.2023 | 14:03
Uhapšena tri lica zbog krijumčarenja migranata

Riječ je o osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom licu Pakistana.

O pokušaju krijumčarenja, koji je otkriven juče, obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje uhapsili su Austrijanca i Iračanina koji su otkriveni u pokušaju krijumčarenja dvojice stranih državljana, i to Libije i Libana.

Кrijumčarenje je otkriveno juče prilikom nadzora granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom automobila "be-em-ve" nacionalnih oznaka Austrije, saopšteno je iz Granične policije.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje lica predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijal privremeno oduzeti.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Manite

27.11.2023 16:00

se šuplje priče i ptice na grani znaju ko prebacuje migrante iz Srbije u BiH na jednoj granici ih za pare prebacuju pa kad ih opljačkaju onda ih hapse na granici prema Hrvatskoj!

ODGOVORITE
Name

Gramzonja

27.11.2023 16:01

Ko je!?sigurno neko nevin🤣

ODGOVORITE
Name

Re

27.11.2023 16:20

Ko kaže da Srbac nema prelaz preko granice.

ODGOVORITE
Name

Gramzonja

27.11.2023 16:41

Da nije možda greška

ODGOVORITE
Name

Marokanac

27.11.2023 20:16

Oćel bit kakvih akcija u Zvorniku

ODGOVORITE