Mesi: Moglo je da dođe do velike tragedije (VIDEO)

Kapiten argentinske fudbalske reprezentacije Lionel Mesi izjavio je danas u Rio de Žaneiru izjavio je da je odlučio da povuče saigrače u svlačionicu uoči početka meča sa Brazilom zbog toga je lokalna policija tukla gostujuće navijače na tribinama stadiona "Marakana", prenose lokalni mediji.

Svijet 22.11.2023 | 10:31
Mesi: Moglo je da dođe do velike tragedije (VIDEO)

Argentina je pobedila noćas u Rio de Žaneiru Brazil rezultatom 1:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Jedini gol za goste postigao je Nikolas Otamendi u 63. minutu.

Neredi na tribinama počeli su nedugo pošto su intonirane himne, a došlo je do tuče brazilske policije i argentinskih navijača. Argentinski fudbaleri su pokušali da smire situaciju, Mesi je odveo ekipu sa terena u svlačionicu zbog čega je početak meča kasnio skoro pola sata.

"Videli smo da policija na tribinama tuče navijače palicama. Na tribinama su bile i porodice naših fudbalera. Povukli smo se u svlačionicu, jer smo želeli da smirimo situaciju. Nismo mogli puno toga da uradimo. Gledali smo kako policija udara ljude. Moglo je da dođe do tragedije. Naši igrači su se pitali kako su im porodice", rekao je Mesi posle meča.

On je dodao da je utakmica bila u drugom planu posle nereda na tribinama.

"Više smo bili skoncentrisani na navijače na tribinama nego na utakmicu. Ona je pala u drugi plan i u tom trenutku je bila manje bitna", dodao je Mesi, koji je zamenjen u 78. minutu.

Aktuelni svetski šampioni su na terenu 10 minuta posle utakmice proslavljali pobedu.

"Toliko sam srećan. Ispisali smo istoriju i usrećili naš narod. Ovo su derbiji. Morali smo da čuvamo loptu, to smo uradili. Ako moramo da se branimo i mučimo, onda uradimo i to. Zbog toga smo najbolja ekipa na svetu", rekao je argentinski fudbaler Rodrigo de Paul.

Prvih šest reprezentacija iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se na Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, a sedmoplasirana će igrati u interkontinentalnom baražu.

Argentina je prva na tabeli sa 15 bodova, dok je Urugvaj drugi sa 13.

(Tanjug) Foto: Getty/GOAL

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zolda

22.11.2023 11:51

Sigurno su ih tukli bez razloga!

ODGOVORITE