Rudari naprasno propali kroz ugalj u bunkeru

Republička rudarska inspekcija izvršila je vanredni inspekcijski nadzor u rudniku kod Zaječara, u okviru JP PEU Resavica, u pogonu separacija u mestu Grljan i preliminarnim izveštajem konstatovano je da je u jutarnjim časovima u petak do nesreće došlo kada je naprasno počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru.

Srbija 04.11.2023 | 09:36
Rudari naprasno propali kroz ugalj u bunkeru

Pre toga je vršeno čišćenje bunkera gotovih proizvoda sitnog uglja od zalepljenog uglja na obodima bunkera, a radove na čišćenju su vršila tri zaposlena rudnika Lubnica.

"Tokom izvođenja radova u bunkeru na ustima istog je vršeno dozirano ispuštanje uglja, usled čega je trebalo da radnici postepeno silaze niz bunker i otkopavaju obode bunkera od zalepljenog uglja. Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru. Ostali radnici separacije započeli su sa ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata, kako bi što pre oslobodili pomenute radnike koji su bili u bunkeru", navode iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Nakon 15 do 20  minuta uspeli su pomenute radnike da izvuku iz bunkera. 

Dva zaposlena su smrtno stradala, dok je treći zaposleni sa lakšim povredama izvučen iz bunkera.

U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

Takođe, u toku je i sprovođenje istražnih radnji od nadležnih organa, kažu u Ministarstvu.

(Tanjug) Foto: M. D. S.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

+

04.11.2023 10:58

Hvala Bogu, da su spašeni i spasiocima.

ODGOVORITE
Name

Re

04.11.2023 12:53

Dva poginula, jedan spasen.

Name

re

06.11.2023 23:18

Kako čitaš tako i radiš

Name

Go

05.11.2023 11:17

Kad je Bunker zatvoren kako da uđu a ako su kopali i propali to treba doznati ali Policija spava

ODGOVORITE