Optužnica protiv bivšeg premijera i njegovog zeta

- Albanski tužioci podigli su optužnicu za korupciju protiv bivšeg premijera Salija Beriše i njegovog zeta zbog ugovora o zemljištu koji uključuje teren jednog sportskog kluba, saopštili su danas istražioci.

Svijet 22.10.2023 | 14:32
Optužnica protiv bivšeg premijera i njegovog zeta

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, poznato kao SPAК, navodi u optužnici da je Beriša koristio svoj uticaj na mjestu premijera od 2005. do 2009. da izvrši pritisak "za okončanje postupaka privatizacije u korist drugih, uključujući muža svoje kćerke".

Njagov zet uhapšen je kasno sinoć, a sam Beriša je poslanik i ima imunitet od krivičnog gonjenja. Njamu je naređeno da ne napušta zemlju i da se prijavi policiji.

Кrivični postupak pokrenut je 2020. godine, kada je sadašnji ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala optužio Berišu da je umiješan u privatizaciju terena i drugih sportskih objekata koji pripadaju klubu "FК Partizani" u Tirani, koji su kasnije zamijenjeni višespratnicama.

Beriša je optužio aktuelnog premijera Edija Ramu da je orkestrirao čitav slučaj.

(Srna) Foto: AA 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

+

22.10.2023 14:57

Ako si kriv. Nije bitno ko je orkestrirao.

ODGOVORITE
Name

Tako treba

22.10.2023 15:31

Ceo Balkan je dugogodišnje leglo kriminala i korupcije ljudi na vlasti. Nema cistog nijednog političara sve go lopov do lopova. Narod se pljacka nemilice a bajna EU cuti jer takvi joj odgovaraju.

ODGOVORITE