Herceg Novi: Evropski grad sporta za 2024. godinu!

Herceg Novi je zaslužio prestižnu titulu Evropskog grada sporta za 2024. godinu, saopšteno je iz Međunarodne organizacije ACES Europe. Svečanost povodom uručenja priznanja biće održana 7. decembra u Briselu kada će čelnicima Opštine i Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju biti predata zastava Evropskog grada sporta.

Region 19.10.2023 | 10:29
Herceg Novi: Evropski grad sporta za 2024. godinu!

Osim što ga stavlja na evropski pijedestal slave sa još 3 000 gradova titulara, Herceg Novi dobija državni, regionalni i međunarodni sportski značaj uz otvorene mogućnosti priliva značajnih finansijskih sredstava za poboljšanje sportske infrastrukture i saradnju sa evropskim klubovima i institucijama. 

„Herceg Novi se pridružio porodici evropskih gradova koji posebnu pažnju posvećuju sportu i njegovom razvoju. U pripremnoj fazi naše kandidature je možda još i postojala sumnja da li ćemo ovu titulu dobiti, ali nakon boravka Komisije u našem gradu postalo je jasno da Herceg Novi jeste i oduvijek je bio grad sporta, a ovo je samo još jedno formalno priznanje u čast svih uspjeha naših sportista“, kazao je sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.

Kandidatura je podnesena 20. septembra, a već početkom oktobra Herceg Novi su posjetili predstavnici Komisije ACES Europe kako bi utvrdili da li naš grad zaslužuje ovu titulu. Uz obilazak sportskih kapaciteta, upoznavanja sa prvoligaškim klubovima, sagledali su potencijal Herceg Novog za dalji razvoj i unaprijeđenje profesionalnog, razvojnog i rekreativnog sporta.

Tokom prezentacije, članovi komisije imali su priliku da čuju priču o generacijama novskih uspješnih sportista među kojima je veliki broj olimpijaca, ali i mladim nadama koje stasavaju.

U čast najuspješnijim novskim sportistima i sportskim radnicima, na inicijativu lokalne samouprave, snimljen je dokumentarni film „Na zlatnim skalama“ čija će premijera biti održana 23. oktobra u Dvorani Park od 19:00 sati.

(BN) Foto: Ustupljena fotografija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

HN

19.10.2023 11:32

HN je grad?

ODGOVORITE
Name

Re

19.10.2023 18:54

Svašta

Name

Brat

19.10.2023 14:26

Svaka cast!Herceg Novi najljepsi grad na primorju!

ODGOVORITE
Name

+

19.10.2023 17:48

Jeste. Herceg Novi. Najljepši grad na Primorju.

ODGOVORITE