Kamere uhvatile trenutak eksplozije u Ankari (VIDEO)

U eksploziji u glavnom gradu Turske jutros su lakše su ranjena dva policajca, što su vlasti u toj zemlji okarakterisale kao teroristički napad. Napadači su neutralisani.

Svijet 01.10.2023 | 13:45
Kamere uhvatile trenutak eksplozije u Ankari (VIDEO)

Nedugo nakon incidenta objavljen je i video snimak koji prikazuje dolazak počinioca tog djela na lice mjesta i trenutak eksplozije.

Na snimku se vidi dolazak automobila ispred zgrade Generalne direkcije za bezbjednost Ministarstva unutrašnjih poslova, iz kojeg izlazi bombaš samoubica, a neposredno nakon dolaska ispred ulaza u zgradu aktiviran je eksploziv.

Snimak je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, objavio turski novinar Ragip Soylu, uz objašnjenje da je u trenutku dolaska pred ulaz zgrade iz vozila ispaljen hitac iz lakog protivoklopnog naoružanja, što je vjerovatno dovelo do eksplozije, prenosi N1.

U istoj objavi nalazi se i fotografija jednog od nastradalih napadača.

Podsjećamo, turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya nedugo nakon incidenta potvrdio je smrt obojice napadača.

"Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima", naveo je turski ministar.

(N1) Foto: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eto Vidiš

01.10.2023 17:56

Sreća pa su bile postavljene kamere, ko zna šta bi bilo da nije bilo kamera ?

ODGOVORITE
Name

Joja

01.10.2023 18:50

Lose i neprofesionalno odradjeno...

ODGOVORITE