Mozzart obradovao osnovce iz Šekovića i Kostajnice

Nova sportska oprema za omiljeni školski predmet 

Republika Srpska 26.09.2023 | 17:35
Mozzart obradovao osnovce iz Šekovića i Kostajnice
Đaci dvije osnovne škole u Srpskoj od ove školske godine posebno će uživati na časovima fizičkog vaspitanja jer im je stigla nova sportska oprema. Za osmijehe u sportskim salama OŠ Petar Mećava iz Kostajnice i OŠ Jovan Dučić iz Šekovića pobrinula se kompanija Mozzart. 
 
 
-Zadovoljstvo i sreća se vide na licima učenika i nastavnika. Đacima su sada sportske aktivnosti interesantnije, a nastavnici su zadovoljni jer konačno ne moraju razmišljati imaju li sve što im je potrebno za čas fizičkog vaspitanja. Ovaj gest kompanije Mozzart i ova doza razumijevanja za naše potrebe je nešto što izuzetno cijenimo i što nam daje za pravo da kažemo da imamo prijatelja. Hvala im što su nam pomogli da problem nabavke sportske opreme riješimo na duži vremenski period, a nadamo se i budućoj saradnji- poručuje Vesna Šulić, direktorica OŠ Jovan Dučić, Šekovići. 
 
 
Škola u maloj opštini na sjevero-istoku Srpske njeguje tradiciju dužu od šest decenija, a trenutno je pohađa 325 učenika od prvog do devetog razreda.
 
Osim đaka u centralnoj školi u Šekovićima, novu opremu će koristiti i njihovi drugari iz područnih škola u Papraći i Tišči. Time je olakšan rad nastavnicima, a učenici u ovim selima su dobili jednake uslove za nastavu kao i njihovi vršnjaci u opštinskoj školi.
 
 
Iz OŠ Jovan Dučić poručuju da često imaju potrebe za donacijama, a da su finansije kojima raspolažu nedovoljne za sve, pa su prinuđeni da se oslanjaju na pomoć donatora. Tim više, podrška kompanije Mozzart ih je posebno obradovala. 
 
I ne samo njih. Srećan početak nove školske godine Mozzart je poželio i đacima OŠ Petar Mećava iz Kostajnice na čiju adresu je takođe stigla sportska oprema. 
 
Reakcije rukovodstva, učenika i zaposlenih su zaista odlične, a ovaj gest nam je višestruko koristan za nastavu i slobodne aktivnosti. Beskrajno smo zahvalni kompaniji Mozzart- poručuje Miroslav Škara, direktor OŠ Petar Mećava Kostajnica. 
 
 
Ova škola je osnovana davne 1880. godine, što je čini jednom od najstarijih u Srpskoj, a objekat u kojem se nalaze, koriste od 1974. godine. Potreba za novom sportskom opremom se ukazala jer su rekviziti kojima su raspolagali bili stari i u veoma lošem stanju. 
 
 
Zahvaljujući Mozzartu, sada će 276 učenika, od prvog do devetog razreda, u centralnoj školi u Kostajnici i područnoj u Petrinji moći da uživa na časovima svog omiljenog predmeta. 
 
(PR) Foto: PR

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

py

26.09.2023 20:49

jadna drzava u kojoj su kladionice donatori

ODGOVORITE