Pred poslanicima Narodne skupštine Nacrt zakona o NVO

Narodna skupština Republike Srpske danas bi, između ostalog, trebalo da razmatra Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je izazvao brojne reakcije i negativne komentare.

Republika Srpska 26.09.2023 | 07:35
Pred poslanicima Narodne skupštine Nacrt zakona o NVO

Kako BN saznaje, Zakon o imovini skinut je uz šturo obrazloženje Vlade RS da su potrebne dodatne konsultacije sa RUGIP - om, oko određenih pojedinosti.

Kako je navedeno u Nacrtu zakona, tim zakonom se osniva poseban registar neprofitnih organizacija osnovanih u RS koje finansijski ili na drugi način pomažu strani subjekti kao agente stranog uticaja, uređuju uslovi i način obezbjeđenja javnosti rada, te propisuju druga pitanja u vezi sa radom tih organizacija.

Nakon što je Vlada RS utvrdila nacrt ovog zakona, uslijedile su brojne reakcije predstavnika domaćih i međunarodnih organizacija.

NSRS danas bi, osim Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, trebao razmatrati po hitnom postupku i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Između ostalog, trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru RS.

(Fena)  Foto:NSRS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oli

26.09.2023 08:39

Ovi su smjesniji od Nadrealista.Cuj teme o sukobu interesa,ma čitava drzava jadna je u sukobu interesa🤢

ODGOVORITE
Name

Milorade

26.09.2023 08:49

Kad donosite zakon o porijeklu imovine kad hoces da sve stavis pod kontrolu

ODGOVORITE
Name

re

26.09.2023 09:27

Dajte kruha borcima penzionerima i nesretnima po javnim kuhinjama RS , a ne samo trošiti vrijeme i pare za burlu u RS.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

26.09.2023 17:12

Ako se ovako nastavi ,i ne bude išlo pojaviti će se neki Spartak po imenu RE da to sve organizira i povede u pravom smijeru ⚔️.