Hram stoji kao simbol nade u bolju budućnost

- Zahvalan sam za poziv i čast mi je što sam danas prisustvovao liturgiji povodom Male Gospojine, slave hrama rođenja Presvete Bogorodice u Bugojnu. Zadovoljstvo je biti dio ovog svetkovanja, zajedno sa sveštenstvom i našim narodom. 

Bosna i Hercegovina 21.09.2023 | 12:40
Hram stoji kao simbol nade u bolju budućnost

Ovo je rekao predsjednik PDP Branislav Borenović. 

Borenović kaže da je sudbina Srba u Bugojnu bila teška, ali da hram stoji kao simbol nade u bolju budućnost. 

- Ovaj hram je simbol nade, ali i svjedočanstvo o postojanju Srba na ovim prostorima. Hram je rušen, ali je voljom sveštenstva i naroda obnovljen. Prije rata na prostoru Bugojna je živjelo oko 9.500 Srba, a danas ima tek stotinjak. Bugojno je jedan od primjera da Srba u FBiH gotovo da više nema, međutim, naša obaveza je da brinemo o našem narodu i ovdje, koliko god ih bilo na nekom prostoru – rekao je Borenović. 

Pozvao je na zaštitu pravoslavnih vjerskih objekata, spomenika kulture, pisma i preostalog srpskog naroda u FBiH. 

- Trideset godina nakon rata, treba da svi živimo u skladu i razumijevanju, da pružimo ruku svakom komšiji i čuvamo istorijsko nasljeđe svih naroda u BiH. To je prvi preduslov kolektivnog ozdravljenja ovog društva i obaveza svakog civilizovanog čovjeka – istakao je Borenović. 

(BN) Foto: PDP 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

21.09.2023 13:00

Dodik je Bog.

ODGOVORITE
Name

Ma jeste

21.09.2023 16:33

Sjetih se vica o dva policajca koji vode policijskog psa pa mu podizu rep jer prolaznici komentarisu ide pas sa dva supka. I Dodik i Borenovic su nista do dva supka. I jedan i drugi se supce SPC radi licne promocije.

Name

Mile

21.09.2023 13:45

Hahaha....i kakve to veze ima...narod gladan a ti hodas po crkvama u radno vrijeme...idi u crkvu poslije radnog vremena.....sram vas bilo gledate gdje ce te jesti djabe...

ODGOVORITE
Name

Re

21.09.2023 15:13

To pitaj onog sto helikopterom odleti za ZV.

Name

OO7

21.09.2023 15:16

Blago Srbima u Federaciji.

ODGOVORITE