U Mozzartovim bojama nižu pobjede širom zemlje

U tradicionalnoj akciji kompanije Mozzart „Novi dresovi za nove šampione“ u novoj sportskoj opremi zablistali su brojni klubovi širom naše zemlje. Fudbal, rukomet košarka ili odbojka, ženski ili muški, gradski ili seoski timovi -nije važno, sve dok imaju želju da se bore za pobjede.

Republika Srpska 20.09.2023 | 18:19
U Mozzartovim bojama nižu pobjede širom zemlje
Svima im podršku na tom putu pruža kompanija Mozzart donacijom po dvije garniture nove opreme u kojima sada osvajaju bodove u dvoranama i na stadionima širom BiH. 
 
 
Novim dresovima iz Mozzarta obradovala se ekipa FK Čečava iz Teslića. Klub bogate tradicije okuplja oko 65 članova u dvije selekcije. Seniori su trenutno osmi u Regionalnoj ligi Centar, a kadeti prvaci Omladinske lige GFS Doboj.
 
 
U prošlosti su iznjedrili mnogo poznatih fudbalskih imena i ostvarili brojne uspjehe, a najveći su osvajanje šampionske titule u PFL Doboj 2019/20 i Regionalne lige Centar 2020/21. U narednom periodu žele da ulažu u omladinski pogon i da se seniori vrate na drugoligašku scenu.
 
 
Podrška kompanije Mozzart, u vidu dvije garniture dresova, značajno je pomogla našem klubu za odigravanje fudbalskih utakmica na čemu smo veoma  zahvalni, te se nadamo da ćemo i u narednom periodu nastaviti saradnju- kaže Dejan Prodić, predsjednik Skupštine kluba.
 
 
Sličnu poruku imaju i u Ženskom rukometnom klubu Mladost iz Banjaluke. 
 
ŽRK Mladost 1960 trenutno nije korisnik budžetskih sredstava, pa se oslanjamo na lično finansiranje i na sponzore. Zato je oprema koju smo dobili od kompanije Mozzart svakako velika pomoć u funkcionisanju.
 
 
Nadamo se da ćemo zajedno rasti i da ćemo ove sezone biti u samom vrhu Prve Mtel lige RS- poručuje Nebojša Starčević, predsjednik skupštine ŽRK Mladost 1960.
 
Za više od šest decenija rada, ovaj klub se okitio brojnim titulama. Prvi je ženski tim iz Banjaluke koji je igrao evropska takmičenja i to Kup pobjednika kupova 2000/01. Mogu da se pohvale poznatim rukometašicama koje su potekle iz njihovih redova među kojima je bilo i nekoliko reprezentativki bivše i sadašnje države.
 
Trenutno se takmiče pod okriljem Rukometnog saveza RS. U narednoj sezoni će se za bodove boriti u tri omladinske kategorije i seniorskoj konkurenciji u Prvoj Mtel ligi RS. Prioritet im je kvalitetan rad sa mlađim kategorijama iz kojih popunjavaju prvu ekipu. 
 
U podmladak žele da ulažu i u FK Sloboda Kerep iz Gradačca jer trenutno imaju samo seniorski sastav. Prvotimci se takmiče u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona gdje su trenutno sedmi. Ka vrhu na tabele bi mogli u novim Mozzart dresovima.
 
Podrška Mozzarta je od izuzetnog značaja sportskim kolektivima kao što je naš. Smatramo da su jedna od rijetkih kompanija koja se odlučila dati podršku sportskim timovima i koja radi na boljem funkcionisanju, ali i opstanku klubova-na čemu smo im izuzetno zahvalni- poručuje Adel Jukan ,predsjednik Skupštine FK Sloboda Kerep, Gradačac. 
 
Ekipa iz Gradačca iznjedrila je reprezentativce i uspješne igrače premijerligaša, a sada su posvećeni stabilizaciji kluba i afirmaciji mladih igrača kroz pokretanje Škole fudbala. 
 
Za pomladak ne moraju da brinu u KK Ozren iz Petrova. U svom sastavu imaju pionire, juniore i seniore. U igri pod obručima od sada će uživati u novoj Mozzart opremi. 
 
-Zahvalni smo na ovom poklonu iz kompanije Mozzart. To nam je od velikog značaja jer bismo teško uspjeli samostalno da obnovimo opremu- kaže Dejan Blagojević, predsjednik Skupštine kluba.
 
Na bogatom spisku njihovih uspjeha su klupske i pojedinačne titule. U budućnosti žele da održe rad sa mlađim selekcijama i nastave da nižu pobjede. 
 
Pobjedama u novim Mozzart dresovima nadaju se i u FK Jedinstvo Donja Čađavica iz okoline Bijeljine. Okupljaju se više od četiri decenije, a trenutno se za bodove bore u Prvoj opštinskoj ligi. 
 
-Klub se finansira mahom kroz donacije i pomoć Grada. Zato nam nova oprema iz Mozzarta mnogo znači, posebno u moralnom smislu jer znamo da neko vodi računa i o malim sredinama kao sto je naša- kaže Božo Bojić, sekretar kluba.
 
Kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ opremi su se obradovali u brojnim klubovima širom zemlje, a ovu plemenitu sportsku misiju Mozzart će nastaviti i u narednom periodu. 
 
(PR)