Građani Srpske hrle po namirnice u Srbiju (VIDEO)

Građani Srbije odahnuće koliko toliko ovih nekoliko mjeseci. Za građane Republike Srpske nema olakšica...

Republika Srpska 13.09.2023 | 17:12
Građani Srpske hrle po namirnice u Srbiju (VIDEO)

U Srbiji je od danas počela akcija ,,Bolja cijena" koju su dogovorili  pojedini trgovaci, proizvođači i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije. Zbog toga je kupovina u susjedstvu postala još privlačnija građanima Republike Srpske, koji žive uz granicu.

"Bolja cijena". već stoji na rafovima u prodavnicama širom Srbije. Od danas, do kraja godine dvadeset namirnica , među kojima i određeni mliječni proizvodi, krompir, dječije pelene biće na sniženju. Popusti idu i do 40 odsto. Zbog toga će i manje novca građanima Srbije biti potrebno za namirnice.

Građani Srbije odahnuće koliko toliko ovih nekoliko mjeseci . Za građane Republike Srpske nema olakšica...

Zato su Zvorničani iskoristili blizinu granice, pa preko Drine došli kod komšija u nabavku.

-Velika je razlika u cijenama. Tu smo non stop i hljeb je tu jeftiniji - kaže jedan Zvorničanin.

- Pređem ovamo, uzmem lijekova sebi. Jeftiniji su - objašnjava Zvorničanka i dodaje da u Malom Zvorniku kupuje i hljeb ali i ostale povoljnije namirnice.

- Dosta je Srbija povoljnija što se tiče prehrane. Povoljniji su za kupovat nego tamo kod nas, saglasan je još jedan Zvorničanin.

Zahvaljujući dogovoru koji je postignut između pojedinih trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije stigle su niže cijene u radnje. Tako se npr, za  kilogram  krompira treba izdvojiti do marku ipo.
Najjeftinije mlijeko može se naći po cijeni od 1.60 KM,  jogurt oko  2.30 KM, a kafa se kreće od 1.5 KM.

- Dobro je za nas penzionere dok je ovakvih sniženja - poručuju građani Srbije.

- Nas je petero u kući. Uštediće se.Ovo pojeftinjenje i ovi popusti što imaju mnogo će značiti. objašnjavaju građani Srbije.

Dok se biraju jeftiniji proizvodi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljuje još sniženja.

"Mi ćemo nastaviti sa ovom akcijom. Da sad kažem ono što je za ljude važno, to je da im najavimo da ćemo sljedeće nedjelje još najmanje deset proizvoda pokazati ljudima koji će imati značajno sniženje", poručio je Vučić građanima Srbije.

Bolje cijene potrajaće do kraja godine. Oni koji žive uz granicu u šali kažu: - Lako ćemo dok je komšija iz Srbije.

(BN) Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Denzel

13.09.2023 17:40

Iz tako jake “drzave” u Srbiju po parizer salamu. Jadno

ODGOVORITE
Name

re

14.09.2023 09:39

Kupuju srbijanski parizer po 269 dinara što im je vlast obezbedila.

Name

Oli

13.09.2023 17:43

Tako je i u Hrvatskoj sta ceka ova nasa bagra.Zabavili se tenderima ko ce kupito skuplju limuzinu zadnje im bilo🤬

ODGOVORITE
Name

Sasha

13.09.2023 18:32

A Republika Srpska ? Nemaju vremena za to, biju bitke protiv Smita ...

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

13.09.2023 23:18

Ko nije na barikadama on je izdajnik i strani plaćenik, bez obzira što na barikade niko ne navaljuje ! Mislim da je ovo ozbiljan propust, Kovačeviću, slijedi ti otkaz ! Zbilja,ovo je tako jadno, dajte nešto jače, ipak ste vi elita, krem našeg društva a bavite se seljačkom politikom !

Name

Normalan

13.09.2023 19:11

Sto bi se oni swkirali kad nasi poslanici imaju preko 5000 platu a vucicev poslanik tek 1.500. Pa zato je vulicki duduk Bog

ODGOVORITE
Name

Samo jako

13.09.2023 19:32

braćo srbi, svi da pjevamo Ne može nam niko ništa dok nosimo veknu ljeba preko Drine... jbte na šta smo spali...

ODGOVORITE
Name

A kijekovi

13.09.2023 19:36

Duplo jeftiiniji u Srbiji svi cute a pumpice za bronhitisbile 28 kM a sad daju dzabeee na recept u Republici Srpskoj haos sa lijekovima ima li revizije kontrole ili oni mogu kako hoce slobodna teritorijaa

ODGOVORITE
Name

Eto Vidiš

13.09.2023 23:22

Koja je bijeda u Srbiji, kada oni ne mogu da plate 28 maraka ili 14 eura te pumpice, već ih dobijaju džaba, ne daj Bože nikome !

Name

Đuro

13.09.2023 23:36

Увијек је негдје нешто јефтиније, они код нас иду по гориво (свако мало на Павловића ћуприји колоне по гориво нама), сада ми њима по хљеб... Ал за љекове стварно је криминал, међутим ту су се уталили и позиција и опозиција (екипе), мало се као нападају а сви клепају масно...

Name

Idealno

13.09.2023 21:55

Sve je to u redu... Sjeli tamo neki, gore navedeni i dogovorili nize cijene... Da li ovim nizim cijenama ovi gore navedeni ulaze u minus, odnosno da li sad posluju u minusu? Ne vjerujem. Onda znaci da cijene tih proizvoda, nikada i nisu trebale biti vece... Ali ovako je efektno, glanokomandujuci je kao naredio i sad je super... Sjetimo se i mi kad je u koroni kod nas gorivo na pumpama bilo onoliko koliko su nasi vlastodrsci naredili...

ODGOVORITE
Name

DRPOS

14.09.2023 04:16

SNSD pljacka gladni narod u Republici Srpskoj. Glasajte ponovo za njih,neka vas dovrse.

ODGOVORITE
Name

Mimi

14.09.2023 06:05

Cijene nikad nisu trebale ni da ovoliko rastu ajd 20 feninga ali sve he gotov duplo otišlo.

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.09.2023 07:13

ZASTO NE BIH SUMNJALI DA TO NIJE DOGOVORENO.SVE SE RADI ZBOG LICNIH INTERESA.

ODGOVORITE
Name

Haris

14.09.2023 08:48

I ja sam ove prošle godine. Da sam bio ovako nešto pročitao. Gdje su ovi građani iz RSke. I koji oni žive uz granicu. Da su oni bili išli ovo u Mali Zvornik. I to po ove lijekove. Onda ovaj hljeb. I onda po ove ostale namirnice. Zato to što su oni dosta jeftiniji. Nego ovo kod njih. I da su oni svaki dan. Da su bili prelazili. I tada ovu njihovu granicu. Kako bih mogli proći tad jeftinije. Nego što bih ovamo. Da bih oni bili i platili.

ODGOVORITE
Name

Haris

14.09.2023 08:54

Da li ovi građani RSke. Kada oni prelaze ovo i u Srbiju. I kada oni izlaze. Da li oni moraju to pokazati. I to ovima graničarima. I to ovu tada ličnu kartu. Kako bih mogli ući unutra. I obaviti. I to ovu svoju kupovinu. A isto tako. I kada oni nju napuštaju.

ODGOVORITE