Skupština grada Bijeljina: Sa dnevnog reda skinuto 14 tačaka

Sjednica skupštine u Bijeljini danas je bila i više nego formalna. Sa dnevnog reda skinuto je 14 tačaka zbog nepojavljivanja predstavnika gradske uprave koji ne prihvataju ovu skupštinsku većinu.

Republika Srpska 13.09.2023 | 14:39
Skupština grada Bijeljina: Sa dnevnog reda skinuto 14 tačaka

Prema pravilniku o radu, gradska skupština ima pravo da ne razmatra tačke dnevnog reda kada predlagač nije prisutan. Složili su se da tačke od javnog interesa razmatraju dok tamo gdje utvrde da interesa nema, te tačke neće biti predmet razmatranja, poručuje predsjednik skupštine Aleksandar Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine sa svojim saradnicima nije bio prisutan jer nakon neuspjelog referenduma smatra da je potrebno raspustiti gradski parlament.

“Smatramo i smatraćemo da je skupština Bijeljine izgubila svaku vrstu legitimiteta. Sve dok u njoj sjede oni koji imaju pravosnažne presude I koji su pokrali svoj narod, mi im nećemo dati legitimitet.” kaže gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

Iako gradonačelnik bojkotuje rad skupštine, predsjednik gradskog parlamenta poručuje da je potrebno uispostaviti normalnu komunikaciju zbog dobrobiti građana Bijeljine.

“Moramo pronaći makar minimum zajedničke komunikacije I saradnje sve s ciljem da ovaj grad funkcioniše onako kako treba” poručuje predsjednik  gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević

Odbornici su raspravljali o dodjeli priznanja zaslužnim građanima Bijeljine ali i o povećanju subvencija za  boravak djece u privatnim vrtićima sa 20 na 30%.

“Potrebno je podržati privatne vrtiće i u toku sljedeće godine povećati subvencije da bi se izjednačila koliko toliko cijena boravka u javnim i privatnim vrtićima jer će to olakšati stanje u kućnom budžetu roditelja.” navodi Đurđević

Budžet grada a i rebalans biće usvojeni na vrijeme, uvjerava Đurđević.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boro

13.09.2023 16:22

OSTAVKE, OSTAVKE! ŠTA SE ČEKA, ŠTO DUŽE OSTANU, VEĆI PORAZ ĆE DOŽIVJETI SLEDEĆE GODINE.

ODGOVORITE
Name

Borac

13.09.2023 18:10

Ovi crvendaci se sprdaju sa narodnom voljom.

Name

Borac

13.09.2023 19:52

Sastanak papaka.

Name

Mislim

13.09.2023 16:36

Ova Skupstina je postala nelegitimna nakon sto nije uspjela da skine gradonacelnika i na referendumu je izgubila podršku gradjana. Vlada RS ( da je prava) trebala je odmah raspustiti Skupstinu u BN. To neće da urade iz inata jer znaju da kod novih izbora za Skupstinu SNSD neće dobro proći. Nju (Vladu) grad Bijeljina ne zanima jer tu nije njihov gradonacelnik i Gradska uprava. To je zla politika vladajuće sekte prema gradjanima Semberije. Ali narod ovo treba da pamti i na slijedecim lok. Izborima da bira partije Opozicije ako želi dobro svome gradu. Ovu Skupstinsku većinu treba ignorisati jer je jasno (opozivom, pokušajem) pokazala da ne voli ovaj Grad i da želi da ga pljacka i dalje.

ODGOVORITE
Name

Semverko

13.09.2023 16:49

Izgbili ste na referendumu za opoziv za Gradonačelnika na svim biračkim mjestima. I još imate obraza da uđete u skupštinu i da o nečemu kao odlučujete. Pa vas ni članovi porodice ne smatraju za ozbiljno. Jedini vaš napredak se vidi u kilaži. Tovite se ko krmci koje ste pobili u Semberiji.

ODGOVORITE
Name

Orao

13.09.2023 20:33

Ta skupstina grada treba da bude pohapsena za kriminal i bezakonje A Postovani gradonacelnik treba Da Nadje put za novu skupstinu Grada Bijeljina i da oslobodi narod Bijeljine od kriminalaca

ODGOVORITE