Medvedev bolji od Alkaraza, čeka ga Đoković

Danil Medvedev savladao Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima i zakazao novi duel sa Novakom Đokovićem u finalu Ju-Es opena. Ruski teniser pobedio je najboljeg tenisera sveta u borbi za trofej 2021. godine i sprečio Novaka da osvoji sva četiri grend slema te godine. Finale je na programu u nedelju od 22 časa.

Svijet 09.09.2023 | 08:42
Medvedev bolji od Alkaraza, čeka ga Đoković

U duelu dva velika šampiona ne može biti iznenađenja, ali čini se da nije mnogo ljubitelja tenisa očekivalo da će Danil Medvedev savladati Karlosa Alkaraza u polufinalu Ju-Es opena.

U duelu dva poslednja osvajača trofeja u Njujorku, ruski teniser odneo je pobedu 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 6:3) i ponovo će igrati u finalu poslednjeg grend slema u sezoni protiv Novaka Đokovića.

Iako su mnogi očekivali novi duel Đokovića i Alkaraza, Medvedev se pobrinuo da do toga ne dođe i nadigrao, do ponedeljka, prvog tenisera na ATP listi.

Prvi set Rus je dobio u taj-brejku, pošto nijedan od tenisera nije uspeo da oduzme servis protivniku u prvih 12 gemova. Na kraju je bilo 7:3 u odlučujućem gemu prvog sdela igre.

Ruski teniser imao je 26:0 učinak u Njjorku posle osvajanja prvog seta, što je nagovestilo njegov trijumf, kojem se približio osvajanjem drugog dela igre 6:1.

Alkaraz nikada u karijeri nije dobio meč u kojem je gubio 2:0, ali je ipak uspeo da dođe do trećeg seta - 6:3.

Presudni gem u četvrtom setu bio je šesti, koji je trajao 13 minuta i kojem je Medvedev uspeo da napravi novi brejk, a zatim dođe i do trijumfa 6:3.

Alkaraz neće braniti trofej osvojen prošle godine, a u finalu će igrati Medvedev i Đoković, u reprizi meča odigranog 2021. godine, kada je ruski teniser sprečio Novaka da osvoji četvrti grend slem trofej te sezone.

Đoković je u prvom polufinalu turnira sa 3:0 u setovima savladao mladog Amerikanca Bena Šeltona i igraće 10. finale na terenima "Flešing medouza".

Finale muškog Ju-Es opena na programu je u nedelju od 22 časa.

(RTS) Foto: Skysports

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Јеееее

09.09.2023 11:15

Браво братја! Серби и Руси, братја занавек!

ODGOVORITE