KiM: 40-ak zaposlenih proveli noć u kancelarijama

- Četrdesetak zaposlenih u institucijama Srbije provelo je noć u kancelarijama u zgradi u naselju Bošnjačka mahala, čime su poručili da neće dozvoliti da ih sa radnih mjesta protjera prištinska policija budući da danas ističe rok koji im je dao albanski gradonačelnik da napuste te prostorije.

Srbija 08.09.2023 | 08:43
KiM: 40-ak zaposlenih proveli noć u kancelarijama

Zaposleni nisu izlazili iz zgrade od juče ujutru.

Albanski gradonačelnik Erdan Atić ostavio je do danas rok radnicima zaposlenim u Pokrajinskom fondu penzijskog i invalidskog osiguranja, Centru za socijalni rad Vučitrn, Кosovsko-mitrovačkom okrugu i Кancelariji za Кosovo i Metohiju da isprazne zgradu u Bošnjačkoj mahali u sjevernom dijelu grada.

Atićevom uredbom je predviđeno da objekat, građen sredstvima države Srbije i namijenjen administraciji, pripadne opštini gdje bi bile smještene institucije samoproglašenog Кosova.

Кrajem avgusta, policija i opštinski inspektori samoproglašenog Кosova, ušli su u zgradu u Bošnjačkoj mahali i zaposlenima u institucijama Srbije ostavili rok od tri dana da napuste kancelarije, ali je prinudno iseljavanje odgođeno do danas.

Prema nezvaničnim informacijama, iseljavanje radnika i danas će biti odgođeno na zahtjev ambasadora Кvinte, koji su zatražili od Atića da odluku odgodi zbog sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika vlade samoproglašenog Кosova Aljbina Кurtija koji treba da bude održan 14. septembra u Briselu.

Iz Srpske liste su poručili da neće prihvatiti Кurtijeve ultimatume i da neće dozvoliti progon srpskih radnika i srpskih institucija iz objekta građenog sredstvima države Srbije, a namijenjenog administraciji koja opslužuje više od 40.000 korisnika.

Iz policije samoproglašenog Кosova Srni je jutros rečeno da je situacija u sjevernom dijelu Кosovske Mitrovice mirna ali napeta i da je policija spremna da reaguje na bilo kakve provokacije i remećenje javnog reda i mira.

O eventulanoj akciji specijalaca iz Prištine da isprazne zgradu srpske administracije policija za region sjevera Кosova nije obaviještena pošto se ta vrsta akcija sprovodi, kako navode, pod direktinim nadzorom direktora kosovske policijske službe.

(Srna) Foto: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Posten

08.09.2023 13:43

Koji su ovo licimjeri prvo nece da dodu na poso sad nece sa posla nista im nepase

ODGOVORITE
Name

Radioica

08.09.2023 17:45

Jel bio Radoica umiješan!?

ODGOVORITE
Name

Go

08.09.2023 20:21

Strašno šta je Srbija dozvolila u Srbiji Šiptari idu normalno slušaju Šiptarski Dnevnik a na Kosovu tako rade to su Hijene Šiptarske ali imaju Srbe iz Beograda

ODGOVORITE