Đoković: Mislim da sam odigrao fenomenalan meč

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, da je odigrao savršen prvi set protiv Frica, prenosi zvanični sajt ATP tura.

Srbija 19.08.2023 | 11:04
Đoković: Mislim da sam odigrao fenomenalan meč

Đoković je sinoć ubedljivo pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0 (6:0,6:4) i obezbedio plasman u polufinale turnira u Sinsinatiju. 

"Mislim da sam odigrao zaista fenomenalan meč, pogotovo u prvom setu. Savršen set zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije, naterao ga da pravi dosta grešaka, on je bio malo nervozniji na početku. Ja sam onda odigrao malo slabiji prvi gem drugog seta, dao mu brejk i onda je on, da kažemo, malo oživeo i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 sam odigrao četiri vrlo solidna gema, naterao ga da bude u reliju posle svake prve serve koju je ubacio. Trudio sam se da diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sledećem izazovu", istakao je Đoković.

Dodaje da forma pred US Open ide uzlaznom putanjom.

"Iz meča u meč je sve bolje, to je nešto što želim. Svakog dana radim na tome, dižem nivo za još malo. To se dešava tokom turnira. Svaki dan je sve bolji osećaj na terenu, nadam se da ću tim putem nastaviti", zaključio je najbolji srpski teniser.

U borbi za plasman u finale Đoković će igrati sa Nemcem Aleksandrom Zverevim u noći između subote i nedelje. 

Meč počinje tačno u ponoć.

(Tanjug) Foto: Getty images

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

19.08.2023 12:57

Ajde sad se hvali protiv slabog protivnika uvijek se odigra dobro a Alkaraz te razbio.

ODGOVORITE
Name

Re bl

19.08.2023 18:18

Ajd' sad pojedi jedno žuto g..no i zalij vodom.Debila je uvek bilo i biće,pomozi bože ovom idiotu.