Đoković ubjedljiv: Deveti put u polufinalu turnira

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković ubedljivo je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0 (6:0,6:4) i obezbedio plasman u polufinale turnira u Sinsinatiju. U borbi za plasman u finale Đoković će se sresti sa Nemcem Akesandrom Zverevim.

Srbija 19.08.2023 | 09:56
Đoković ubjedljiv: Deveti put u polufinalu turnira

Novak Đoković je samouvereno ušao u meč i za samo 62 minuta igre eliminisao devetog igrača sveta nastavivši put ka trećoj tituli na turniru u Ohaju.

Rekorder po broju osvojenih Gren slem titula sjajno je počeo meč protiv 11 godina mlađeg Amerijanca kome je na svoj servis prepustio samo tri poena, napravio isto toliko brejkova i sa 6:0 osvojio prvi set za samo 21 minut igre.

Fric je u na startu drugog seta uspeo da se na kratko vrati u meč i čak osvoji brejk na početku ali je prednost uspeo samo kratko da održi do trećeg Novakovog servis gema.

Na 4;2 za Frica Đoković je osvojio četiri uzastopna gema uz dva brejka, iskoristio prvu meč loptu, i u velikom stilu po deveti put u karijeri izborio mesto među četiri najbolja u Ohaju.  

U polufinalu Đoković će se sresti sa trenutno 17. igračem na listi Nemcem Aleksandrom Zverevim koji je ranije nadigrao Francuza Adriana Manarina sa 2:0.

Đoković i Zverev odlično poznaju međusobne stilove igre, jer su do sada u karijeri 11 puta odmeravali snage na terenima, a u pobedama sa 7:4 vodi proslavljeni teniser Srbije.

U drugom polufinalu snage će odmeravati Hubert Hurkač i Karlos Alkaraz.

(RTS) Foto: Antara News

Komentari / 0

Ostavite komentar