Doboj: Blokada puta će biti dok se problem ne riješi

Miroslav Borojević Beli iz Doboja organizovao je danas jednočasovnu blokadu puta u Ulici Dobojske brigade, poznatije kao Sforov put, zbog, kako kaže, nečinjena i neodgovornog ponašanja lokalne vlasti.

Republika Srpska 14.08.2023 | 17:26
Doboj: Blokada puta će biti dok se problem ne riješi

On smatra da je u toj ulici ugrožena bezbjednost djece koja tim putem idu u školu, kao i bezbjednost u saobraćaju.

Borojević upozorava da će ovu dionicu puta blokirati na sat, dva i  totalno ako se problem ne riješi. Intervenisala je i policija, upozorivši da se ovakve blokade moraju prijaviti nadležnim službama.

“Mi preko dvije godine trpimo sve ovo, moje dijete ide odavde, razumijete i ko zna koliko još djece ide odavde u školu", navodi on i dodaje da se problem treba riješiti do početka školske godine u septembru.

Borojević navodi da se obraćao gradonačelniku Borisu Jeriniću (SNSD), ali da izgleda on ne haje da se popravi ovaj put koji je prepun rupa i opasan za saobraćaj. On podjseća da ovaj put koristi Integral inžinjering za prolazak kamiona koji nasipaju trasu jednog djela autoputa.

“Već dvije godine gradska uprave apsolutno ne mari što je svakom metru ovog puta napravljena rupa, što prašinu isto gutamo preko dvije godine i niko se ne obazire na to”, rekao je Borojević o razlozima blokade puta.

Zabrinuti mještani kažu da ovim putem dnevno prođe i po 3000 automobila i da je posebno opasno kad padne kiša, pa su rupe teško vidljive.

“Vlast naša, znači gradonačelnika Boris Jerinić, smatra da smo mi  zamorčići, da mi treba da se pokažemo, dokažemo koliko dugo možemo da živimo u blatu i prašini ovdje dok on vozi novog audija6 na lizing i njegov šef stranke Obren Petrović dok vozi novog Q8 audija na lizing, mi treba da živimo u prašini i u rupama, u blatu ovdje”, rekao je Darko Pijunović, mještanin dobojskoj naselja Usora.

Ukoliko ne bude reakcije nadležnih organa Borojević najavljuje nove blokade koje će trajati svaki put sve duže dok se problem ne riješi.

(BN) Foto: BN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Koroslav

14.08.2023 17:49

Šta nosi dan što noć.

ODGOVORITE
Name

Doboj

14.08.2023 19:52

Sforov put je opasan i sramota za cijeli grad. Ne znam zasto Oruzane snage ne intervenisu. Gradske vlast apsolutno nije briga za taj dio grada. Mozda zato sto tamo zivi muslimansko stanovnistvo i srbi izbjeglice. Obje, veoma ugrozene kategorije.

Name

Beli

14.08.2023 19:33

E sad imas moju podrsku

ODGOVORITE
Name

Lazar

14.08.2023 19:34

LJUDI SU POTPUNO U PRAVU. PODRŠKA

ODGOVORITE
Name

brale

14.08.2023 20:48

glasali ste za papka sada se gušite u prašini ako je prevario stranku sds da ne prevari vas glasajte ponovo

Name

KAD...

14.08.2023 20:57

BELU...POCRNI,HAHAHA

ODGOVORITE
Name

Praseci

14.08.2023 23:46

Presmjesno je kako nedovoljno inteligentni policajac pokusava da prica sa ovim gospodinom, pojma nema zato je tu, kao konj samo gleda naprijed. Idiot zestoki na kvadrat

ODGOVORITE
Name

Romanija

15.08.2023 11:38

Ne daj Bože da se narod podigne, da ustane, a joj, kukala ca majka

ODGOVORITE