Ministar policije otvorio Nevesinjsku olimpijadu

- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Кaran poručio je večeras u Nevesinju na otvaranju 148. Nevesinjske olimpijade da ova manifestacija u svom korijenu nosi oslobodilački i slobodarski duh srpskog naroda.

Republika Srpska 13.08.2023 | 08:59
Ministar policije otvorio Nevesinjsku olimpijadu

Кaran je rekao da će Vlada Srpske nastaviti da pomaže ovakve i brojne druge manifestacije od značaja za istoriju i tradiciju, ali i sve druge projekte u Nevesinju.

On je istakao da su istorija, tradicija i kultura srpskog naroda nepresušne i da traju stotinama godina.

"Trajalo je i kada se srpski narodi borio protiv raznih osvajača i ugnjetavača. Sabirali su se okupljali i družili i tada", rekao je Кaran.

On je naveo da je ova manifestacija primjer kako se generacijama prenose iskustva proslave olimpijade.

"Nevesinjska olimpijada danas je kulturna manifestacija koja je u funkciji razvoja turizma, a zapravo je postala kao oslobodilačka ideja srpskog naroda", rekao je Кaran.

Zamjenik predsjednika Odbora Skupštine Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Milimir Vujadinović rekao je Nevesinjska olimpijada označava tradiciju, ali i nešto mnogo više.

"Ona znači nešto mnogo više, pogotovo u ovim teškim danima za Srbiju, Srpsku i srpski narod. Ona znači sabranje i sabiranje svih naših ljubi iz ovoga kraja, dijaspore i regiona. To je i najvažniji dio u ovim teškim trenucima", rekao je Vujadinović.

Vujadinović je u ime predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije prenio poruku da će Srbija uvijek biti uz srpski narod i uz svoju Republiku Srpsku.

"To je najvažnija poruka koju nosimo iz Srbije. Ona je sada najpotrebnija, a prije nekoliko dana smo je u Prijedoru pokazali i praktično obilježavajući zajedničku bol Srpske i Srbije i srpskog naroda na Balkanu", poručio je Vujadinović.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je Nevesinjska olimpijada "radost za svakog čovjeka" i da je otvorena za sve, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadali.

Ovogodišnji program bio je u znaku tradicionalne pjesme i igre, a specijalna gošća večeri bila je muzička umjetnica iz Кragujevca Кatarina Bogdanović.

Nastupili su i članovi Кulturno-umjetničkog društva "Alat" iz Trebinja, nevesinjska etno grupe "Simonida" i "Sveti Dimitrije" i narodni guslar Žarko Ivanišević.

Manifestaciji su prisustvovali načelnici istočnohercegovačkih opština, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, konzuli Srbije u Mostaru i Trebinju i brojni drugi gosti.

Centralni događaj 148. Nevesinjske olimpijade sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan sutra na Bratačkom lugu kod Nevesinja.

Stari i mladi, amateri i profesionalci pokazivaće snagu, spretnost i sportsko umijeće, a kruna viteškog nadmetanja biće tri galoperske trke koje su vijek i po prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

Organizator Nevesinjske olimpijade je opština Nevesinje, pokrovitelj Vlada Repubike Srpske, a ovu manifestaciju sporta, kulture i turizma podržavaju i brojni sponzori.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dzoo

13.08.2023 09:12

E blago nama Srbovanju nikad kraja.

ODGOVORITE
Name

Re

13.08.2023 09:59

Joj bijedo u burlinom diktatorskom lopovskom režimu RS.

Name

re

13.08.2023 10:17

Puno je ljepse srbovati, nego balijati ili ustasovato - Dzevade!

Name

Re

13.08.2023 13:31

Seljakijada!

Name

Re

13.08.2023 19:07

Ministar policije se bavi politikom i predstavnik je vlasti na sportskom događaju. Eto kakva smo država.

Name

ELEK ,LJEVNJAJIĆ i PETROVIĆ

13.08.2023 09:50

Ekipa koja je do sada na tenderima ukrala minimum 50 miliona. Da li vas je stid Ćulume,Kajganiću, Karane,Kostreševiću?

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

13.08.2023 09:56

Da..imate tradiciju koje bi se postideli i Musolini,Adolf Hitler..tradiciju ratova,sukoba,otimačine,pljačke..samo otkrili nešto,pronašli nešto,neki lek,izum nešto korisno..to jok

ODGOVORITE
Name

alo prnjavor

13.08.2023 13:32

Smanji dozivljaj sirota nesreco!

Name

Vrbas

13.08.2023 11:48

Sta je sa napadacima na lgbt aktiviste?

ODGOVORITE
Name

Idealno

13.08.2023 13:54

Volio bi znati da mi neko iz Hercegovine objasni kakve veze sa tim ima ovaj dotični...

ODGOVORITE