Španija: Sunce, more i neobični gosti na plaži

Divlje svinje se posljednjih dana sve češće pojavljuju na jugu Španije. Najčešće se susreću u pokrajini Andaluziji gdje na plažama traže hranu u torbama turista koji se tamo sunčaju.

Svijet 11.08.2023 | 22:31
Španija: Sunce, more i neobični gosti na plaži

Mala grupa divljih svinja pojavila se na plaži Playa del Cable u gradu Marbella. Preplašeni turisti su se razbježali, a divlje svinje su nasrnule na njihove torbe u kojima su očito nanjušile hranu.

Trčale su između ležaljki, a zatim su se prskale u lokvama iskopanima u pijesku. Kako prenosi televizija Telemadrid, svinje na ovu plažu dolaze skoro svaki dan.

Svinje su se pojavile i na drugim mediteranskim plažama u južnoj Španiji. Srećom, zasad nema slučajeva napada.
U Cabo de Gata, u blizini Almerije, situacija je već toliko ozbiljna da su lokalne vlasti dopustile lovcima da ih odstreljuju na tim područjima do kraja augusta.

"Divlje svinje danas gotovo da nemaju grabežljivaca u našoj zemlji, jedini koji mogu ograničiti njihov broj su vukovi. Ali problem je što se populacija vukova značajno smanjila", rekla je za portal 20.minutos Andrea Torres iz fondacije za zaštitu životinja FAADA.

Cjelogodišnje obezbjeđivanje hranom u ljudskim sredinama tako pridonosi činjenici da je njihova sezona parenja, koja se inače odvija zimi, produžena na cijelu godinu.

Prema riječima Torres, porastu populacije divljih svinja pridonose i klimatske promjene koje donose blaže zime.

Klix

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

+

11.08.2023 22:48

Gladne životinje. Vidim po gradovima se ubijaju mačke. Jer nema hrane. Zato će nas miševi ujedati. U Istanbulu mačke su zaštićene. A u Njujorku staoraša, kao mrava. Nema maci.

ODGOVORITE
Name

Hook

12.08.2023 00:04

Hahahaha, ma ti si minus (-)

Name

Re+

12.08.2023 10:54

Tako su u srednjem vijeku istrijebili mačke zbog praznovjerja, onda zavladala kuga, pacovi itd.

Name

Da covek (ne)poveruje

12.08.2023 08:49

Cemu sve klimatske promene "ne doprinose".

ODGOVORITE
Name

Analitičar

12.08.2023 12:47

E da u Španiji imaju Burlu začas uvezu Afričku kugu i nema više 🐷!😂😂

ODGOVORITE