Nedović otkrio zašto je odustao od reprezentacije

Juče je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da na predstojećem Mundobasketu u dresu Srbije nećemo gledati proslavljenog plejmejkera Nemanju Nedovića.

Sport 11.08.2023 | 13:15
Nedović otkrio zašto je odustao od reprezentacije

Sada se konačno oglasio Nemanja Nedović i obrazložio svoju odluku:

„Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo.

Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim.

Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu.

Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati,“ rekao je Nedović.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio:

– Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama.

Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna.

(Kurir sport)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boro

11.08.2023 13:26

Smjenite Pešića

ODGOVORITE