Grci sreli u metrou navijače Dinama i zaledili se od straha

U tuči navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba poginuo je jedan mladić i tako fudbal potpuno gurnuo u drugi plan. Cela Evropa priča samo o mladiću koji je ubijen od strane navijača Dinama iako im je dolazak u Atinu bio zabranjen, a da su sve pomno organizovali najbolje je pokazao video koji je nastao pre žestoke tuče.

Sport 08.08.2023 | 15:58
Grci sreli u metrou navijače Dinama i zaledili se od straha

Da bi sprečila ovakve događaje, UEFA je zabranila navijačima Dinama da dođu u Atinu, ali navijači Dinama su izignorisali tu zabranu i otputovali su u Atinu na meč svog tima protiv AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Grčki mediji od jutros pišu da je oko 150 navijača Dinama doputovalo juče u Atinu, ali da su se razbežali po gradu kada su uočeni jer nisu želeli da ih policija zaustavi. To je jasno pokazalo da imaju plan i da su dobro organizovani, a kasnije su to i pokazali.

Do žestoke tuče došlo je kada su se navijači Dinama pojavili ispred AEK-ovog stadiona na koji su pokušali da upadnu, a nažalost u ovom sukobu preminuo je 29-godišnji navijač grčkog kluba koji je izboden na smrt.

Grčka Gazzetta piše da su navijači Dinama imali jasan plan da naprave totalni haos u Atini. Stigli su u koloni automobila u Grčku, a potom su se razbežali po gradu da ne bi bili zaustavljeni, te su po dogovoru oko 22 sata krenuli na odredište.

Mediji prenose da su navijači Dinama bili naoružani do zuba i da su počeli da skupljaju u metro stanicama u Atini, a odredište im je bio AEK-ov stadion OPAP Arena. 

Čak se pojavio i monstruozan video jer su stanovnici Atine koji su se zadesili na metro stanici u strahu gledali kako se naoružani navijači Dinama okupljaju, a pojedini su to krišom snimili i objavili na društvenim mrežama.

Navijači Dinama na stadion AEK-a stigli su oko 23 sata gde su pokušali upasti na stadion, a potom su napali navijače grčkog kluba nakon čega je nastala potpuna ludnica. Pored navijača koji je ubijen, povređeno je još osam osoba, a jedna je životno ugrožena. 

Takođe, uhapšeno je 96 huligana oba kluba, te je policija imala pune ruke posla i sigurno je da oni neće tako lako biti pušteni na slobodu.

Grci pišu da su navijači Dinama bili naoružani palicama, oštrim predmetima i molotovljevim koktelima. Policija neće pustiti uhapšene sve dok se ne sazna ko je osoba koja je izbola na smrt navijača AEK-a.

(Sportal

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vozuća

08.08.2023 17:52

To su rudonjini sunarodnici.

ODGOVORITE