Domaći političari na crnim listama Amerike i Britanije, ali i dalje u vlasti

Desetak osoba iz političkog života Bosne i Hercegovine završilo je na crnim listama američke i britanske administracije od početka 2022. godine.

Bosna i Hercegovina 01.08.2023 | 11:40
Domaći političari na crnim listama Amerike i Britanije, ali i dalje u vlasti

Pod američkim sankcijama su od juče: Radovan Višković, premijer RS, Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH , Nenad Stevendić, predsjednik Narodne skupštine RS, i Miloš Bukejlović, ministar pravde RS.

Usprkos tome, mnogi od njih kandidovali su se na prošlogodišnjim opštim izborima, a zahvaljujući našim glasovima, obavljaju neke od najznačajnijih pozicija vlasti u BiH.

Sva lica crnih lista

Krenimo redom - Prvi kome su ove godine proširene sankcije i to na američkoj "crnoj" listi sankcija početkom 2022.godine bio je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On se od 2017 godine nalazi na ovoj listi zajedno sa stranačkim kolegom Nikolom Špirićem.

U januaru ove godine Dodik je kažnjen "zbog podrivanja države, ugrožavanja Daytonskog sporazuma, korupcije i brojnih drugih aktivnosti koje narušavaju funkcionisanje demokratije".

Dodik je i na britanskoj listi sankcija, zajedno sa Željkom Cvijanović. Ona je na toj listi završila kao Predsjednik Republike Srpske, dok je Dodik bio član Predsjedništva BiH.

Završili su na britanskoj listi u aprilu ove godine zbog, kako je navela britanska ambasada, pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost države BiH.

Sankcije uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine,uz naglašavanje da to "nisu sankcije protiv Republike Srpske, niti njenih građana".

"Ovo su sankcije usmjerene na dvije osobe koje su se neodgovorno ponašale na svojim funkcijama", saopšteno je iz britanske ambasade u BiH.

To što su njih dvoje sankcionisani, građane ove zemlje pretjerano nije zanimalo. Oni kažnjeni, građani ih nagradili na izborima. Funkcijom predsjednika Republike Srpske odnosno članom Predsjedništva BiH. Njih dvoje samo su se zarotirali na funkcijama.

Dodikov kolega sa američke liste, Nikola Špirić, sjediće naredne četiri godine u Domu naroda Bosne i Hercegovine. Na tu su ga fotelju izabrale kolege iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Savjetnik Milorada Dodika, Milan Tegeltija, zajednom sa suprugom, također je na crnoj američkoj listi zbog visoke korupcije u periodu obnašanja funkcije predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta.

Od početka juna ove godine na američkoj crnoj listi je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić zbog "postupaka koji potkopavaju Daytonski mirovni sporazum i demokratske institucije BiH".

Ime Alena Šeranića se spominje u kontekstu obnašanja funkcije novog ministra omladine, porodice i sporta u Vladi Republike Srpske.

Isti dan kada i Šeranić, na listi SAD-a završio je Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara. Pored "postupaka koji potkopavaju Daytonski mirovni sporazum i demokratske institucije BiH" on je na listi zbog "odgovornosti za ili saučesništvo, zbog direktnog ili indirektnog učešća u aktivnostima ili politikama koje podrivaju demokratske procese ili institucije na Zapadnom Balkanu".

Marinko Čavara imenovan je za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Na crnoj listi SAD-a su zbog korupcije završili Asim Sarajlić i bivši predsjednik PDA Mirsad Kukić, a na američkoj crnoj listi je i bivša glavna državna tužiteljka Gordana Tadić.

Posljednji u nizu sankcionisanih u ovoj godini je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić zbog potkopavanja demokratskih procesa. Ni on nije kažnjen od strane građana. Naredne četiri godini će biti poslanik u federalnom parlamentu.

Crna lista - nebitna stvar

Svi ovi slučajevi pokazuju kako je korupcija postala opšte prihvaćeni fenomen te da su sankcije više manje poželjan PR momenat u političkoj karijeri lokalnih političara.

Međutim notorna je činjenica da su vodeći političari u ovoj zemlji pod sankcijama SAD-a ili Velike Britanije a da to građani ove zemlje nisu prepoznali, već su ovakvo ponašanje čak i nagradili. Kako je to moguće?

Leila Bičakčić, izvršna direktorica Centra za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva, kaže da građani očigledno ne uzimaju u obzir stvarne rezultate odnosno sve ono što se u normalnim demokratskim zemljama razmatra kada građani odlučuju za koga će da glasaju.

"Kod nas se još uvijek glasa po stranačkoj pripadnosti, etničkoj, po nekim apstraktnim razlozima nego po onome što stvarno čini život građanki i građana boljim. Evo da zanemarimo činjenicu da se radi o osobama koje se nalaze na crnim listama Amerike ali i Velike Britanije, koje godinama ulažu u reforme u BiH.

Ako to zanemarimo, radi se o ljudima koji su već dovoljno dugo na vlasti i trebamo se zapitati da li je život građana zaista bolji odnosno lakši, evo u ovom recentnom periodu da li su lakše prebrodili proteklu izuzetnu godinu krize, koja pogađa ne samo nas. Koliko su takvi ljudi nagrađeni na izborima, uticali na donošenje adekvatnih mjera koje su olakšale krizu koja utiče na građane?

Građani su potpuno zanemarili taj aspekat i ponovo su poklonili svoj glas upravo zato jer većina građana ne posmatra glasanje kao oblik svog aktivističkog djelovanja nego im je to samo jedna građanska dužnost koju obavljaju bez stvarnog uplitanja u njenu svrhu" kaže direktorica CIN-a za BUKU.

Mnogi od ovih političara su završili na crnim listama zbog koruptivnih radnji, a građani su preko toga prešli bez ikakvih moralnih dilema, a u tom kontekstu naša sagovornica ističe da je to iz razloga što se korupcija ovdje doživljava kao nešto "apstraktno i kao neka fraza".

Damjan Ožegović iz Transparency International BiH smatra da je kod nas relativno mala izlaznost na izborima, a veliki udio birača koji izađu na izbore čine simpatizeri određenih stranaka, te u tom smislu oni se ne opredjeljuju po sopstvenom nahođenju za određene kandidate, već naprotiv - kandidati ih sebi obezbjeđuju kroz klijentelističke mreže kao svoje "sigurne glasove".

"U prilog tome govori da svaka partija, a pogotovo one velike sa ozbiljnom infrastrukturom, pa tako i sami kandidati, imaju svoje projekcije o broju glasova koje će osvojiti, koji se najčešće pokažu kao tačni. Tako da crne liste, optužbe za korupciju i nedolično ponašanje nemaju odlučujući uticaj na birače. Treba se podsjetiti da ni presude domaćih sudova, a bilo ih je, prema kandidatima takođe ne utiču značajnije na opredjeljenje biračkog tijela" kaže Ožegović za BUKU.

"Ipak", dodaje on, "ne treba izgubiti iz vida da se dešava da oni kandidati i nosioci funkcija koji su iza sebe imali značajnu podršku istu izgube ukoliko direktno iznevjere svoje birače, ali to najčešće nema veze sa listama ili optužbama za korupciju, koju birači najčešće ne uzimaju za ozbiljno"

(Buka) 

Komentari / 87

Ostavite komentar
Name

Miroslav

01.08.2023 11:53

I sta sad, trebada skacemo od srece, sto su maligni stvorovi, uveli sankcije nasim politicarima? Bili ko da je politicar u R.Srpskoj, ako podigne glavu, zlotvori mu uvedu sankcije. Tako je bilo pre, sada, a i u buduce, dok imperijalna sila se ne urusi. Boga molimo, da se to cim pre desi.

ODGOVORITE
Name

Lemi

01.08.2023 12:55

Tako je Miroslave..

Name

Ipe

01.08.2023 12:55

Zanima me samo jel misliš na ovu imperijalnu silu što je Dodika na tenkovima dovela na vlast.

Name

RE

01.08.2023 13:01

Vi ste potpuno u pravu. Svi koji dobro rade svoj posao a nije u interesu zapada ce dobiti sankcije. Sve ovo ima veze samo sa ludilom koje zapad forsira.

Name

Samo reci

01.08.2023 13:10

vjeruješ li u to sam što si napisao? 😂😂😂😂

Name

Re Miroslav

01.08.2023 13:23

A što se srdiš na sankcije kada dolaze od malignih sila? Ignoriši ih.

Name

За Мирослава

01.08.2023 15:03

Браво, Мирославе!

Name

re

01.08.2023 15:06

Aj, ne seri!

Name

Re Miroslav

01.08.2023 15:37

Imperijalne sile su oduvijek bile srpski saveznici. Irci i Francuzi su vojno pomogli srpskoj vojsci da ne bude uništena tokom povlačenja u prvom svjetskom ratu. Zapadne sile su bile naši saveznici u drugom ratu. Zapitaj se kako su muslimani, Hrvati i Albanci uspjeli od gubitnika da postanu pobjednici a Srbi dospjeli na liste zajedno sa borcima ISIL i ruskim tajkunima.

Name

He He

01.08.2023 15:45

Ova vrsta sankcija njih ne dotiče, sankcije su uvedene zbog naroda koji ne vjeruje ovim političarima, što bi rekli, "da se vlasi ne sjete"! Zemljak, saberi se u pamet, kada neko za ozbilje zajebava Ameriku, oni ga jednostvno samelju, zajedno sa narodom i državom, jedino ako ti misliš, da su ovi naši zajebanti zajebaniji od USA !

Name

Ša' me gabri..

01.08.2023 20:56

A baš su svi odreda poznati kako dobro obavljaju svoj posao u korist svog naroda.Ekonomija nam je procvjetala,ne zadužujemo se,dijaspora nam se vraća,povećao se broj stanovnika Srpske..Jeste ali malo sutra!!!

Name

Uhh

02.08.2023 07:20

Sto se sikirate,svi ovi su postali milioneri od narodnog novca a vi kao jos to podrzavate.

Name

reh

02.08.2023 12:32

Slobodno neka dođu i neka ih kupe i vode u gvantanamo, to specijalne službe mogu, da dođu i odvedu ih, ionako nema vojske da se tome suprostavi. Vodite ih i ne vraćajte više, kao Norijegu.

Name

RE

01.08.2023 11:58

Sve su ovo burlini A. crni poslušnici kod naroda bjednog života RS, za pare od zaduženi kredita još nerođeni u RS.

ODGOVORITE
Name

Obican gradjanin

01.08.2023 12:00

Ovo nigdje nema u svijetu da kaznjenici /crnolistasi rade na visokim entiteskim i drzavnim funkcijama i dijele pravdu narodu. Normalno im ne vjeruju samo oni kojim ovi isperu mozak i podmite ili radnim mjestima ili novcem ili praznim obecanjima koji na kraju propadnu jer im svijet ne vjeruje da su dobronamjerni za obicni narod. Pogledajte samo savjetnike im skoro svi su imali neke protuzakonske afera.

ODGOVORITE
Name

Re običnom

01.08.2023 15:24

Tkzv. crnu listu stvaraju SAD. I ko su oni? Svijet? Ne piši gluposti!

Name

TALIBAN

01.08.2023 12:00

CUJ na crnim listama nasi politicari LOPOVI LAZOVI ako za Boga znate AMERI vodite tu BAGRU U GVATANAMO sto dalje od nas spasite ovaj NAROD u RS

ODGOVORITE
Name

Jusuf

04.08.2023 10:49

Taliban iz Sarajeva?

Name

BoracRS

01.08.2023 12:01

Kakva crna lista kakvi bakrači ako želite dobro ovom opljačkanom i napaćenom narodu skinite nam ovaj ološ sa grbače a vaše sankcije su obično zamajavanje naroda i dizanje rejtinga ovim krminalcima

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2023 16:08

Tačno tako. Oni su ih doveli na vlast. Kao fol uveli bandi sankcije. Kod nepismenih to prolazi. Sankcije su mrtvo slovo na papiru.

Name

Burle

01.08.2023 12:01

Pa koliko je diktator na crnoj listi pa je jos gori. To je samo mauanje ociju narodu. Oni da hoce da ih kazne ima nacina ali je ovo samo predstava. To je klasicna zamjena teza sto oni vjesto rade vec dugo vremena.

ODGOVORITE
Name

Marko

01.08.2023 12:02

Ko je Amerika da kaze ko ce ovdje biti na vlasti a ko ne.?

ODGOVORITE
Name

Lemi

01.08.2023 12:54

Takoje...

Name

Đole

01.08.2023 13:32

U pravu si, kakva Amerika, mi smo jači od njih. Pogotovo što nam je Mile vrhovni komadant, provjereni borac i vojskovođa. Ma ja bih za njim i pod šator ako zatreba.

Name

Re

01.08.2023 14:15

Pa,oni su ga i doveli na vlast. Tada ti nije smetalo.

Name

Re Marko

01.08.2023 15:39

Narodu je toliko ispran mozak da je zaboravio činjenicu da je Dodik došao na vlast u NATO transporteru kao miljenik Medlin Olbrajt.

Name

Knez

01.08.2023 12:08

A vi bi da odu sa vlasti zbog Amerike i njihovih protuva ovdje Pa idite u tu bajnu ameriku ako vam je njihova vlast bolja …. Nisam ja ni sa ovom zadovoljan ali bolja je od Kaubojske

ODGOVORITE
Name

Lemi

01.08.2023 12:54

Bas tako...

Name

Re

01.08.2023 13:25

Ma ajde. Ne sekiraj se zbog kauboja. Šta ti je za njima.

Name

Nenad

01.08.2023 13:42

Nema razlike i ova je vlast kaubojska,samo ti nista ne vidis.

Name

Dragan

01.08.2023 12:09

S njima siguran put u provaliju

ODGOVORITE
Name

Zoran

01.08.2023 12:10

A da pročitam makar jednu lijepu vijest.

ODGOVORITE
Name

w205w

01.08.2023 12:16

da imalo imate morala odmah bi podnijeli ostavke ali za vas je moralno što više pokrasti ovaj napaćeni narod

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2023 15:25

Ostavke zbog američkih crnih listi? Pa ko su oni? Upravnici svijeta?

Name

Mile

01.08.2023 12:17

Rudonja ce hitno zakazati sjednicu NSRS i uvesti sankcije Americi 😆😆😆😆

ODGOVORITE
Name

Enes

04.08.2023 11:45

Ma sve to treba istjerati i prekinuti diplomatske odnose. Englezi i Amerikanci samo rovare.

Name

SDS Prnjavor

01.08.2023 12:19

Sankcije su znak da rade u interesu RS. I nas su kaznjavali zbog patriotskog odnosa prema RS.

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2023 12:58

Jel patriotizam krasti,lagati i raseljavati narod? Samo pogledaj njihovu imovinu i upitaj se kako su stekli.

Name

Miroslav

01.08.2023 13:14

Bas je tako. A to sto ima svakajvih medju nama je nevazno, sva sreca ih je malo.

Name

Lemi

01.08.2023 13:37

Bas tako,logicno.Zato,podrska za nase rukovodstvo,ma ko god da je na celu RS...

Name

Slavica

01.08.2023 15:44

Tako je. Voli i Dodik tebe i podržava te sve dok ti ne izbije i zadnju markicu iz džepa. A onda pakuj prnje pa u imperijalnu Njemačku na bauštelu. A on i njegovi će lagano krckati pare koje su ukrali. Ali, sa tom pameću za bolje i nisi.

Name

NAŠA SREĆA,PA NE VIDIMO

01.08.2023 12:23

i nismo svesni,kakvu MEČKU MILE ČAČKA!

ODGOVORITE
Name

pa

01.08.2023 12:27

Da fasisti kao uvode kaznu a vi isti kao oni bi da bude kako hoce isti ste djubrici nece da moze tako

ODGOVORITE
Name

Borac

01.08.2023 12:29

Da je pravde,njima bi se odma sudilo.

ODGOVORITE
Name

Lemi

01.08.2023 12:29

Neka njih.Onaj ko valja amerima,nama sigurno nece valjati,i obrnuto.Ameri su nasi protivnici,sto su i dokazali u zadnjih 30 god,prema tome,bolje i ovi nego zapadne sluge...

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2023 16:22

Bljuzgo,oni su ti postavili ovu vlast.

Name

Oni ne vole strane sudije!

01.08.2023 12:32

Eto zato im ne odgovaraju stranci u sudu kao ni Shmit oni ostali. Bez stranaca i uredjenja sistema nema ulaska u EU za koju ovi svi crnolistasi nemaju interes jer znaju Kako bi prosli.

ODGOVORITE
Name

djuro

01.08.2023 12:43

Logičan nastavak predstave sada će burle zaoštriti situaciju kao odvajanje RS, a onda hrvatska ili nato vojska staju na puktove gdje trebaju biti nove granice .

ODGOVORITE
Name

//

01.08.2023 12:45

Svi skupa MLATE PRAZNU slamu. Osiromašili Nas i raselili da Evropu služe. NAJOBRAZOVANIJI, najzdraviji, najmlađi. Dodik i radi za njih. Doveli ga. Sviju skupa su Siromahu neprijatelji.

ODGOVORITE
Name

Bankrot

01.08.2023 12:49

America farsa za jadni narod u Republici Srpskoj. Nacin na koji vladaju,vodi u bankrot a to i jeste cilj stranaca,sa kojima vlast radi protiv naroda,da bi se preuzela sva prirodna bogatstva. Nikako narod da shvati,mi ili oni.

ODGOVORITE
Name

NJIH TO NE INTERESUJE

01.08.2023 13:01

Oni i dalje rade i ponašaju se kako hoće. Time ništa niste građanima pomogli. Ako želite pomoći građanima mora te preduzeti konkretne mjere. Njih i onako ne interesuje Amerika. Čini mi se da oni vama trebaju te na ovaj način samo zamazuje te oči građanima.

ODGOVORITE
Name

PALE

01.08.2023 13:01

STOKA

ODGOVORITE
Name

44

01.08.2023 13:06

Burle se neboji ko su ti amerikanci .

ODGOVORITE
Name

Bas

01.08.2023 13:14

Im je tesko sto su pod sankcijama.Što vise sankcija njima bolje.Ovo je zemlja čuda....

ODGOVORITE
Name

vrco

01.08.2023 13:22

Skupljaju smeće,ljudski otpad na jednu zonu i poslije će da budu neutralisani iz politike

ODGOVORITE
Name

Pravda

01.08.2023 13:22

Sve u zatvor na Goli Otok bez carapa i cipela.

ODGOVORITE
Name

🐍🐍🐍

01.08.2023 13:26

Ма какве санкције,какви бакрачи.То је све договор додик и међународна заједница.Он испоштује све њихове захтјеве по питању уништења РС,они њему ко фол санкције,а народ ко схока вјерује да додик ради у интересу РС па му увели санкције.

ODGOVORITE
Name

Zoka

01.08.2023 13:37

Mile vrati im istom mjerom, pod hitno zabrani izvoz magle

ODGOVORITE
Name

Petar

01.08.2023 13:42

Ove sankcije su samo vetar u leđa propalim političarima. Oni će biti sankcionisani kad budu krivično odgovarali za mnoga zlodela i kad im se zabrani političko delovanje, a zabraniti im ići u Ameriku je isto kao kad bi nama građanima zabranilo odlazak u Moldavija.

ODGOVORITE
Name

Dejvid

01.08.2023 13:45

Tuzno da tuznije biti ne moze. Jel ima kakav žiro racun da uplacuje narod. Sta ce im djeca sutra jesti..O bože sta ih sve nece zadesiti. Ustaj narode, sad je vrijeme solidarnosti. Samo da znate,, sve je suprotno od onog sto vam se servira ''

ODGOVORITE
Name

Obmana

01.08.2023 13:47

Ovo je obmana naroda kako bi korumpirani političari ostali i dalje na vlasti, od ovakvih sankcija Republika Srpska nema nikakve koristi a ni sankcionisani nemaju nikakve štete. Valjda će narod svhatiti njihove igre.

ODGOVORITE
Name

Dragan Modriča

01.08.2023 13:59

Evo ja se dobrovoljnjo javljam da mi doživotno uvedete te isze sankcije koje ste njima uveli.

ODGOVORITE
Name

Zoki

01.08.2023 14:00

Al se ismijah, jakih mi sankcija, pa onaj Drvarčanin ne zna dalje od Beograda i to kad ga vozač odveze.

ODGOVORITE
Name

Realista

01.08.2023 14:12

Samo da odgovorim na naslov a to je narod birao i neka trpi. Dosta su se ameri petljati u tuđe države a ovom narodu ako valja nek glasa.

ODGOVORITE
Name

Pa

01.08.2023 14:22

Cvijanovicka je vec bila na listi, kako opet, neka njihova greska

ODGOVORITE
Name

Zare

01.08.2023 14:34

Narode rs, ovo je samo pocetak

ODGOVORITE
Name

Rade

01.08.2023 14:40

I kad bi ih Uhapsili oni bi bili na Vlasti! Republika Srpska je njihovo Preduzece koje ce Djeci ostaviti!

ODGOVORITE
Name

David Štrbac

01.08.2023 14:40

Što im god uvode više sankcija oni svakim danom bahatiji i bogatiji

ODGOVORITE
Name

Ja

01.08.2023 14:41

Da imaju ikakve odgovornosti, povukli bi se odmah. Ali nemaju, nece guza iz fotelje nizasta na svijetu.

ODGOVORITE
Name

Ujko Vukasin

01.08.2023 15:07

Ova klapa je samo za stripa,, Alan Ford''.

ODGOVORITE
Name

Mile konj

01.08.2023 15:17

Ma divno...prijasnje rukovodstvo sjedi po dugogodisnjim robijama a aktuelno pod sankcijama kao prelaznoj ljestvici prema zatvotu. Pitam se je li greska u nama ili ostatku svijeta?!

ODGOVORITE
Name

Re

01.08.2023 18:52

Provjeri kakvo ti je pamcenje u vezi sa Tomasicom, Pionirskom, Keratermom, opsadom Sarajeva (koju negirate), genocidom u Srebrenici (koji takodje negirate) itd. Ti dogadjaji su odlicno dokumentovani u sudskim procesima i presudama koje civilizovan svijet cita i razumije. Eto, odatle kreni ako zelis da znas uzroke vasih jada.

Name

A

01.08.2023 15:20

Zivila RS. i Milorad, i ostali!!!

ODGOVORITE
Name

Šmit

01.08.2023 15:31

To mi onako samo derite Svoj ludi narod

ODGOVORITE
Name

Tre

01.08.2023 15:38

Bjezite narode iz te diktatorske zemlje.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

01.08.2023 15:42

Od zla oca od gore matere talog šljam .

ODGOVORITE
Name

Usaa

01.08.2023 18:12

Zao mi je samo sto gospodja Cvijanovic nece moci vise dolaziti u Ameriku i prisustovati inaguraciji americkog predsjednika

ODGOVORITE
Name

Rigoletto

01.08.2023 18:48

Dok s podsmijehom docekujete sankcije, vrlo ozbiljno ulazete pare da popravite rejting RS u Americi? Ja ludjeg naroda i politike jos nisam vidio... A ovo je tek pocetak. Sad ce primjer SADa slijediti Britanija i EU, pa ce zabraniti poslovanje s firmama iz RS, pa zabraniti putovanja u EU i SAD osobama s prebivalistem u RS.... Smijesi vam se teska izolacija od civilizacije.

ODGOVORITE
Name

SRBIN

01.08.2023 19:36

Kamo srece da ce nas ostaviti na miru I Amerika,Britanija I Evropska unija! Samo sto dalje od Republike Srpske ,tad cemo biti u miru I blagostanju,teci ce nam med I mlijeko! SOTONE ZAPADNE MI SRPSKI NAROD ,NIKAD VAM SE NECOMO POKORITI I BITI VASE SLUGE I VAZALIKAO STO SU MUSLIMANI,HRVATI,CRNOGORCI,MAKEDONCI,SLOVENCI I ALBANCI!

Name

Re Srbin

01.08.2023 21:41

A onda će bogati političari da uživaju a narod da ostane bez posla i plata pa i penzija posto smo duboko zaduženi kod tog mrskog zapada pa gospodine vi vjerovatno imate pozamašno dubok dzep ako tako razmisljate a za ostale bas vas briga...

Name

Ovdje

01.08.2023 18:52

Treba uvesti sankcije i glasačima i svim koji su izabrali ovu vlast, zabraniti im u EU i zamrznuti imovinu!

ODGOVORITE
Name

Pravo i pravda

01.08.2023 20:21

A narod bi trebao da skoči na noge, traži ostavke i ne odustaje dok ih ne skinu sa vlasti. Pa onda s njima u rešst. Sve je to teški, goli lopov.

ODGOVORITE
Name

Gligorev

01.08.2023 21:28

Problem što vi loše radite pa vam narod ne može ništa. Vaši izbori su upitni.

ODGOVORITE
Name

Praseci

01.08.2023 22:28

Predivna slika, kao smrtovnica. Svidja mi se, jos samo da im nataknemo kamen temeljac. Predivno

ODGOVORITE
Name

MIRKO

02.08.2023 11:52

covjek pod sankcijama od 2017 i dalje vlada,i to zahvaljujuci ovima koji mu uveli sankcije i podrzvavaju ga da nestane RS,i svake izbore ga stite , znaci nisu iste sankcije prema onih 100 iz drugih stranaka(opozicije)i ovih sto dolaze kao dasak vetra sa Balkana...

ODGOVORITE
Name

Dorotea

02.08.2023 12:44

Malo dostojanstva i samopoštovanja gospodo ! Kakve veze imaju sankcije obijesnih zapadnih antihrista sa smjenama naših funkcionera? Nisu ih oni ni birali. Znate ono,volim naše govno, nego američku tortu. Daleko im kuća ,a oni će dobiti što traže. Konačno.

ODGOVORITE
Name

Mitomo

03.08.2023 15:02

Kakve sankcije trba lopove odma sklanjati i pod istragu dao bi im doživotnu a članove kumove i familije pozvati na odgovornost sve su znali i pokrivali jer ih pumpaju narodnim parama

ODGOVORITE