Noletov reket sa prvog Vimbldona 15.000 funti

Teniski reket kojim je Novak Đoković osvojio svoju prvu titulu na Vimblonu naći će se na aukciji u engleskom gradu Velingborou, te se očekuje da će biti prodat za 10 do 15 hiljada funti.

Svijet 28.07.2023 | 12:26
Noletov reket sa prvog Vimbldona 15.000 funti

Đoković je 3. jula 2011. u finalu savladao Rafaela Nadala i prilikom slavlja bacio je reket u publiku. Tamo ga je uhvatila izvjesna Koredila Mekenči iz Hertfordfira, majka dvoje djece, koja se prisjetila tog dana.

"Već sam imala sreće da dobijem karte za Vimbldon kroz lutriju, tako da je bilo nevjerovatno da kući odem sa reketom kojim će Đoković osvojio titulu", poručila je.

Potom je dodala:

"Bila sam preplavljenja uzbuđenjem zbog te prilike koja se pruža jednom u životu od nekoga čiju posvećenost i disciplinu u sportu izuzetno cijenim."

Reket će se pojaviti kao dio šire prodaje od strane Graham Bad aukcijske kuće, a očekuje se da bude izložen 5. i 6. septembra.

"Ovaj reket je zaista odličan komad za sve Đokovićeve obožavaoce ili kolekcionare. Zaista je u dobrom stanju poslije 12 godina, dok je u unutrašnjosti utisnuto Novakovo ime. Ovaj reket predstavlja ključni trenutak u usponu da postane jedan od najboljih igrača svih vremena" rekao je Dejvid Konveri, šef odjeljenja sportskih suvenira na aukciji.

(Telegraf) Foto: EPA

Komentari / 0

Ostavite komentar