Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Srpske

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas rad razmatranjem informacije skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine koji u zaključcima traži da Vlada pripremi informaciju o aktivnostima nadležnih institucija Srpske i BiH u vezi sa sprečavanjem Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na Trgovskoj gori i da Skupštini predloži novu Rezoluciju.

Republika Srpska 20.07.2023 | 07:35
Danas nastavak sjednice Narodne skupštine Srpske

Obrazlažući u parlamentu Republike Srpske informaciju o održanoj tematskoj sjednici Odbora, predsjednik ovog tijela Maksim Skoko je rekao sinoć da odbor smatra da je neprihvatljiva i nedopustiva namjera Hrvatske da na Trgovskoj gori izgradi odlagalište radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva.

On je dodao da dosadašnje aktivnosti nisu zaustavile namjeru Hrvatske da na toj lokaciji odlaže radioaktivni otpad.

Skoko je istakao da Odbor smatra da Predsjedništvo BiH u čijoj je nadležnosti spoljna politika treba što prije da razmatra Informaciju o dosadašnjim aktivnostima nadležnih institucija u BiH, te zauzme jasne stavove o ovom pitanju.

On je dodao da Odbor poziva parlament BiH da usvoji novu rezoluciju o protivljenju namjerama Hrvatske i da o njenom sadržaju upoznaju najviše predstavnike zemalja EU,
Evropskog parlamenta, Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Sjednica Odbora održana je 10. aprila ove godine, podsjetio je Skoko.

Poslanici će razmatrati i informaciju o dugu sa stanjem na dan 31. decembar 2022. godine, te prijedlog odluke o utvrđivanju Arheološkog područja Kasnoantički - ranovizantijski grad i tri ranohrišćanske bazilike u Bakincima, na području Laktaša, kulturnim dobrom od izuizetnog značaja.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Petar

20.07.2023 07:53

Po nalogu bolesnog vođe, koji trguje sa Hrvatskom, do sada ste ćutali, a sad kad je za sve kasno donosite rezolucije i spasavate bolesni režim u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Agava

20.07.2023 08:38

Možda ima i uglja u Bakincima

ODGOVORITE
Name

re

20.07.2023 08:54

U RS 22g sve se odvija za seljačke veseljake samo ličnog interesa, u toj burlinoj skupštini naroda nikada nema za riješavanje gorući životni problema svih kategorija bijede u njihovom kriminalu RS.

ODGOVORITE
Name

Xaxa

20.07.2023 09:26

Макѕим Скоко је предсједава Одбором за заштиту животне средине и директор Термоелектране Гацко која загађује животну средину. Па гдје то има?

ODGOVORITE
Name

Petar

20.07.2023 09:48

Pošto se protiv lopuže Duduka vodi ozbiljna istraga pitam se kako će se njegovo stado, skupštinska većina, ponašati i ko će pobjeći na koju stranu.

ODGOVORITE