Danas sunčano i veoma toplo, kiša krajem dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nastavlja se sunčano i veoma toplo vrijeme - i danas je na snazi crveni meteoalarm zbog visoke temperature vazduha, koja će iznositi od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 19.07.2023 | 09:15
Danas sunčano i veoma toplo, kiša krajem dana

Tokom popodneva razvoj oblačnosti će usloviti prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom od zapada, preko sjevera ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći ka četvrtku jača oblačnost će se premještati od sjeverozapada, duž rijeke Save, ka jugu i istoku i donijeće jače pljuskove sa grmljavinom i lokalne nepogode.

U sjevernim predjelima biće izraženijih lokalnih nepogoda uz moguću pojavu grada i jakog do olujnog vjetra.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab, promjenljiv, a poslije podne na sjeveru će pojačati, pa će biti i umjeren, zapadnih smjerova, uveče i tokom noći prolazno jak.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je sunčano, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Ivan sedlo 16, Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 17, Livno, Sarajevo i Srebrenica 19, Tuzla 20, Banjaluka, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 21, Doboj i Zvornik 22, Bijeljina 24, Mostar, Stolac i Trebinje 26, Neum 29 stepeni Celzijusovih. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar